Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

pretkolo hrvatskog kupa

Vitezovi pokazali više, ali "pali" u završnici

Autor: Alen Plahinek

28.08.2024. 20:19
Vitezovi pokazali više, ali

Foto: LUKA JELIČIĆ



Hrvatski vitez iz Posedarja nije uspio izboriti prvo kolo Hrvatskog kupa. Na Stadion Gordan Demo stigla je Slavonija iz Požege i slavila s 2:1 u utakmici u kojoj je Vitez bio puno bolja momčad na terenu, no nedostajale su one izgledne prilike. Požežani pak su uglavnom bili orijentirani na obranu i izbijanje lopte što dalje od svojeg gola, no kada su dobili priliku kao na pladnju objeručke su ju prihvatili i osigurali nastavak natjecanja.


Skupa greška


Počelo je s dosta opreza, a tom oprezu prvi su se “poskliznuli” gosti koji su nakon pritiska Smokrovića vratili loptu vrataru, ovaj pokupio u ruke, a glavni sudac Karlo Marić dosudio indirekt u korist Posedaraca. Imali su jako dobru priliku za rani pogodak Vitezovi, ali Čurjurićev udarac s nekoliko metara otišao je preko vrata. A kada ne zabiješ, onda primiš pogodak, kako to ide po starom dobrom običaju. Zdrilić je pogriješio u defenzivnom dodavanju, Quniju je pobjegao Janković koji se sjurio na Matasovića i mirno poentirao u 15. minuti.


Krenuli su Posedarci nakon toga prilično jako, redali prilike za prilikom, ali one prave stizale su na kapaljku. Pokušao je Čurjurić u 18. nakon spuštene lopte Vukadinović, pokušao je Zdrilić volejem nakon jednog od šest udaraca iz kuta. Još se u ovu kompilaciju mogu istaknuti Zdrilićev pokušaj iz slobodnog udarca s 20-ak metara koji je odsjeo u živom zidu te sjajno Smokrovićevo probijanje desne strane u 42. minuti, nakon čega je ponestalo snage za konkretniji udarac po Petkovićeva vrata.


FOTO: LUKA JELIČIĆ


Požeška sretna zvijezda




Gdje su stali u prvom, Posedarci su nastavili u drugom poluvremenu uz Matu Kneževića kao novog igrača u polju. Oslobodio se i Matteo Pranić na lijevoj strani preko koje se sve više počeli kreirati. Upravo je Pranić u 49. minuti dubinski prošao po lijevoj strani, opasno centrirao, no Požežani su to izbacili. Nešto kasnije Slavonija je prošla centar, međutim domaći su otklonili opasnost i sijevnula je kontra po desnoj strani. Vukadinović je na kraju uspio ubaciti, no ponovno braniči Slavonije na mjestu. Još jednom su Požežani sjajno reagirali u svojoj posljednjoj liniji, no sve to palo je u vodu u 73. minuti kada se konačno “otvorilo”.


Pranić je ponovno na lijevoj napravio dar-mar, ubacio na Vukadinovića čiji volej “čiste” Požežani. Ali čiste ga slabo jer se nastavio napad Posedaraca. Lopta je opet ubačena, a ovog puta Vukadinović glavom uspijeva nadmudriti Petkovića za veliko slavlje preko 300-tinjak gledatelja na Goranu Demu.


Nastavili su Vitezovi u istom ritmu i nakon tog gola, a najveću prigodu ponovno je stvorio Vukadinović kaka je u 77. minuti zarolao jednog braniča, međutim udarac mu je završio u bloku. I kada se činilo da bi sve moglo ući u produžetke, zasjala je požeška sretna zvijezda. Lošija je bila reakcija u defenzivi na lijevoj strani, Požežani su zavrnuli u sredinu, a samo kao duh ostao je Lovro Matoš i poluškaricama uz dosta sreće neobranjivo pogodio. Proradili su živci u sudačkoj nadoknadi kada je došlo do manje makljaže, koja je rezultirala dvama crvenima kartona, međutim nakon posljednjeg sučevog zvižduka igrači su pošteno jedni drugima stisnuli ruku. Pobjednicima iz Požege nakon utakmice zapljeskali su i domaći navijači te im poželjeli sreću protiv zagrebačkog Dinama u prvom kolu. Posedarcima sada ostaje fokus na prvenstvo u kojem im u prvom kolu u nedjelju dolazi Junak iz Sinja.


FOTO: LUKA JELIČIĆ