“Moramo biti vrlo otvoreni i reći da Srbija nije demokratska država. Ovo što su učinili i gospođi Vučković pokazuje način na koji se odnose prema svima onima koji imaju drugačije mišljenje nego što ga ima vladajuća struktura u Srbiji”, izjavio je Jandroković novinarima.


Time se referirao na nedavno uhićenje jedne osobe na području Beograda zbog sumnje da je hrvatski špijun kao i na zadržavanje pjevačice Severine Vučković na srpsko-hrvatskoj granici zbog verbalnog delikta.




Osim što sjedi na dvije stolice, Srbija je nedosljedna, neprincipijelna i izaziva ‘regionalne kavge’, ustvrdio je Jandroković.


“Mi tu moramo biti pametniji i ne nasjedati na provokacije. Ne želim propisivati kako će mediji pisati, ali smatram da bi bio pametno da malo ignoriraju Vučića”, kazao je.


Jandroković se osvrnuo i na napise u Nacionalu prema kojima je predsjednik Republike Zoran Milanović pozvao VSOA-u (Vojna sigurnosno-obavještajna agencija) da provjeri tko pušta medijima informacije o njegovim letovima helikopterom i, kako tvrdi, time ugrožava njegovu sigurnost.


“Nismo svi jednako tretirani, sjetite se slučaja koji sam ja imao i kako je bio tretiran od strane javnosti i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kada se radilo o korištenju državnog zrakoplova. A ovdje se spominju deseci letovima helikopterom”, ustvrdio je predsjednik Sabora.