Subota, 31. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

MOTO PARTY

Prvi Moto party s humanitarnim predznakom spojio vrhunsku glazbu, hranu i piće

Autor: Đurđa Baljak

27.08.2024. 08:59
Prvi Moto party s humanitarnim predznakom spojio vrhunsku glazbu, hranu i piće

Foto: OSOBNA ARHIVA



U Maslenici se ovog vikenda održao dugo iščekivani događaj u organizaciji Moto kluba D8 – prvi Moto party s humanitarnim predznakom, koji je postavio novu razinu spajanja vrhunske glazbe, kvalitetnih piva i street fooda uz besplatan ulaz i piće dobrodošlice. Moto party trajao je dva dana, pa su tako prvi dan prisutne zabavljali zadarski rock bendovi Dirty Harry i Zadovoljština, dok je sljedeći, posljednji dan atmosferu prvo zagrijao zadarski bend The Rich Man, a nakon njih je zabavu za pamćenje priredio legendarni Psihomodo Pop koji žari i pali na hrvatskoj glazbenoj sceni već četrdeset godina.


Zabava za pamćenje


Ovaj relativno mladi Moto klub osnovan je 2020. godine, a Branimir Baričević iz Kluba kazao nam je više o događaju.


– Osnovali smo Klub 2020. godine, nas deset, a sada brojimo jedanaest članova. Klub je nastao iz ljubavi prema motorima, s idejom druženja i sudjelovanja u svim dobrotvornim događanjima, poput obilaska djece za svetog Nikolu. To je jedan poseban gušt, to nam se svidjelo i zbog toga smo krenuli u sve to. Ljubav prema motorima uvijek je na prvom mjestu, priča nam Baričević.




S obzirom na to da im je ovo prva takva organizacija, nisu znali što očekivati.


– Trebalo nam je puno vremena da se organiziramo, kako financijski, tako i logistički, s obzirom na to da nas je malo i da smo amateri u ovakvim organizacijama. Našli smo najbolji način zahvaljujući našim sponzorima, kojih je bilo puno. Svi lokalni poduzetnici u Maslenici, koji imaju svoje tvrtke, manje ili više su sudjelovali, kao i Općina Maslenica. Nismo znali hoće li doći 200 ili 2.000 ljudi, ali smo na kraju bili jako zadovoljni ishodom. Sve je ispalo čak i bolje nego što smo očekivali, istaknuo je Baričević.


Predsjednik Zlatan Čaušević kazao je da im je prvenstveni cilj bio posjećenost.


FOTO: IVAN ĆORIĆ


Dobra posjećenost


– Cilj nam je prvenstveno bio da imamo dobru posjećenost – imali smo dva benda u petak i dva u subotu. Financijski je bilo vrlo neizvjesno, nismo znali hoćemo li uspjeti pokriti troškove ili ćemo imati problema. Sve je išlo na bonove, a prikupljena sredstva namijenjena su potrebitim obiteljima naše općine, za hranu i ostale potrepštine, kao i za djecu u našim vrtićima. Sudjelujemo u svim humanitarnim akcijama za našu općinu, podijelio je predsjednik Čaušević.


Osim humanitarnog karaktera i bogatog glazbenog programa, kako priča, imali su i moto igre – bacanje mašine u dalj i bacanje gume na cijev. Događaj je posjetilo ugrubo oko dvije tisuće ljude, dok je na moto defileu sudjelovalo do 300 ljudi.


– Svakako planiramo nastaviti još jači nego što smo bili do sada. Nadamo se da će se ovaj događaj pretvoriti u tradiciju, s ciljem promoviranja zadarskih bendova, uz to da ćemo uvijek imati neko zvučnije ime kao goste. Ne mislimo stati na ovome. Bili smo ugodno iznenađeni posjetiteljima, ne samo iz Zadarske županije, već i iz drugih krajeva, zaključio je Čaušević.


FOTO: IVAN ĆORIĆ