ponedjeljak, 26. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

PORUKA

Zadarski HGSS-ovci uputili apel građanima: "I mi smo od krvi i mesa..."

Autor: Portal ZL

25.08.2024. 19:46
Zadarski HGSS-ovci uputili apel građanima:

Foto: Ilustracija/HGSS STANICA ZADAR

Iz HGSS stanice Zadar danas su na svojoj Facebook stranici napisali objavu u kojoj apeliraju na građane da se ne dovode u opasne situacije jer iste mogu biti opasne i za spašavatelje.


– Dragi naši! Zadnjih desetak akcija koje smo odradili odnosile su se gotovo 100% na osobe sa ozbiljnim zdravstvenim stanjima koje su se uputile u prirodu, daleko od prometnica. I to ne bi bio problem da trenutne vrućine nemaju utjecaj na nas. Nećete vjerovati, ali i mi smo od krvi i mesa! Ovih dana spasili smo usred Velebita osobu sa dvostrukom srčanom premosnicom, nakon njega osobu sa šećernom bolest, pa visokotlakaša… Jedna od rečenica koju smo čuli u američkom nacionalnom parku od njihovih rendžera je bila: “Ako se nađete u nevolji doći ćemo vas spasiti, ako to ne ugrožava naše jude!”


Dakle sada vas pitamo kakvi bi vaši komentari bili da čujete da je HGSS odbio izaći na intervenciju, jer to ugrožava naše spašavatelje? I ne radi se samo o nama, tu su i hitna medicinska pomoć, policija, vatrogasci, piloti HRZ-a. Molimo Vas nemojte se stavljati u takve situacije, čuvajte se, čuvajte i nas, napisali su iz HGSS-a Zadar.