Osvajačicu olimpijske medalje iz Tokija u utrci štafet 4×400 metara uznemiravli su na društvenim mrežama nazivajući je “prodanom” jer izlazi s američkim sprinterom, čak su joj i prijetili smrću.


“Tjednima me maltretiraju putem interneta, a kada se o tome priča, ja sam lažljivica,” kazala je 26-godišnja Bromfield, koja je u vezi s Lylesom posljednje dvije godine.


“Iskreno sam mislila da smo prošli rasizam na Jamajci, posebno kao nacija koja je puna crnaca,” dodala je na društvenim mrežama.




Bromfield u Parizu nije uspjela napredovati dalje od polufinala utrke na 400 metara, no bila je dio jamajčanske štafete 4x400m koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu 2022. i broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.


Novi olimpijski pobjednik na 100 metara stao je u njezinu obranu poručivši kako je još impresivnije od njezinih sportskih postignuća kako se nosila s čistim nepoštovanjem i mržnjom prema njoj iz vlastite zemlje.




“Ovu su ženu napali ljudi koji je nikada nisu upoznali, čuli njezino ime, nikad vidjeli njezin osmijeh ili čuli u što ona vjeruje,” napisao je.