Srijeda, 14. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

TURNIR

HUMANITARNO U Petrčanima održan nogometni turnir i tombola s plemenitim ciljem

Autor: Antonia Vodan

14.08.2024. 09:33
HUMANITARNO U Petrčanima održan nogometni turnir i tombola s plemenitim ciljem

Foto: UDRUGA DMD HRVATSKA



Na inicijativu mještana Petrčana održan je humanitarni nogometni turnir Petrčane CLOSE 2024 u petak i nedjelju, 9. i 11. kolovoza. Uz turnir je održana i tombola te koncert Zorana Jelenkovića.


Osam ekipa


Sav prihod od donacija i tombole namijenjen je Udruzi DMD Hrvatska, koja okuplja roditelje dječaka oboljelih od Duchenneove mišićne distrofije (DMD). Cilj turnira bio je podići svijest i informirati širu javnost o izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju roditelji dječaka oboljelih od DMD-a. Roditelji jednog takvog hrabrog dječaka žive u Petrčanima.


Na turniru Petrčane CLOSE 2024 sudjelovalo je osam ekipa iz Petrčana. U napetoj završnici pobjedu je odnijela ekipa Vila Pino.




U ime udruge i organizatora zahvaljeno je brojnim donatorima koji su podržali događaj, bilo direktno kroz priloge prikupljene tijekom održavanja turnira, ili indirektno, uplatom na žiro-račun Udruge DMD Hrvatska. Tijekom dva dana turnira prikupljeno je ukupno 11.185 eura, od toga direktno 8.645 eura, a uplatom na račun 2.540 eura. To je značajan iznos koji će pomoći u rješavanju problema s kojima se suočavaju članovi iz cijele Hrvatske.



Opet dogodine


– Zahvaljujemo i nogometnim ekipama iz Petrčana koje su se predano borile na visokim temperaturama i vrućem asfaltu sportskog igrališta. Nadamo se da će ponovo sudjelovati iduće godine na još većem turniru Petrčane OPEN 2025. Pripremu i organizaciju turnira i tombole podržali su naši sponzori i donatori, kojima se još jednom zahvaljujemo jer bez njihove pomoći ne bismo uspjeli, navode organizatori te dodaju kako je turnir marljivo pratila i fotografirala Nadja-Matija Fatović kojoj zahvaljuju na svim zabilježenim trenucima i situacijama koje će se još dugo pamtiti.


– Veliko hvala našim obiteljima, prijateljima, susjedima, mještanima, turistima i onima koji su volontirali na turniru, uskakali kad god je bilo potrebno, trpili nas, slušali nas i radili za nas uz svoj svakodnevni posao i obaveze. Znate koji ste i znate koliko ste nam pomogli, hvala vam svima što ste bili tu kada je trebalo zapeti i kada je trebalo proslaviti. Na kraju, želimo zahvaliti inicijatorima turnira jer bez ideje vas trojice, vaše vizije, truda i uloženog vremena, turnir Petrčane CLOSE ne bi bio moguć. Josipe, Ivane i Ante, hvala vam, zaključili su organizatori.