ponedjeljak, 12. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

PU ZADARSKA

Policija zaustavila mladića na Voštarnici, vozio pod utjecajem droge: Kod suvozača našli speed i travu

Autor: Portal ZL

12.08.2024. 12:33
Policija zaustavila mladića na Voštarnici, vozio pod utjecajem droge: Kod suvozača našli speed i travu

Foto: ILUSTRACIJA/Tomislav Miletic/PIXSELL



Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 22 godine, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Naime, u petak, 09. kolovoza, u večernjim satima na predjelu Voštarnice u Zadru, policijski službenici prometne policije su u 22,50 sati zaustavili i kontrolirali muškarca, koji je zatečen dok je upravljao osobnim automobilom bez registarskih oznaka.




Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako neregistriranim vozilom upravlja 25-godišnjak i to u vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, a pod utjecajem opojnih sredstava, poradi čega je uhićen i doveden u prostorije policije. Dalje, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga, nastavljeno je policijsko postupanje u sklopu kojeg je od putnika u vozilu, 22-godišnjeg hrvatskog državljanina, oduzeto oko 42,28 grama amfetamina tzv. „speeda“, jedna digitalna vaga, manja količina marihuane, te novčani iznos za koji se sumnja da potječe od kaznenog djela.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 22- godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Poradi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 25-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni odjel općinskog suda u Zadru.