Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

TYLER WAHL

Mladi Amerikanac novo pojačanje zadarskog kluba

Autor: Andrija Dešpoja

07.08.2024. 13:14
Mladi Amerikanac novo pojačanje zadarskog kluba

Foto: Wisconsin Badgers



Uzburkao se maksimalno ljetni “mercato” na Višnjiku, ne gubi se vrijeme u nastojanju da se kompletira momčad koja je 1. kolovoza krenula s pripremama za novu sezonu. Nakon što se dan prije devetorici štićenika Danijela Jusupa priključio centar Domagoj Proleta, a raskinuo ugovor mladi Antonio Sikirić koji je na kraju završio u redovima Splita, uslijedio je novi potpis, a ovog puta se radi o strancu, preciznije Amerikancu Tyleru Wahlu koji u svlačionicu u Krešinom domu stiže sa Sveučilišta Wisconsin.


Polivalentan igrač


Wahl koji je u ožujku napunio 23 godine je nakon juniorske karijere u rodnoj Minnesoti (17.5 poena, 12 skokova, 5.4 asistencije i 2.9 blokada u prosjeku) pet godina proveo na Sveučilištu Wisconsin te je u 162 odigrane utakmice u prosjeku postizao 8.4 poena uz 4.9 skokova i 1.7 asistencija te jednu ukradenu loptu.


Ovog ljeta odigrao je Ljetnu ligu za NBA momčad Minnesota Timberwolves te će mu dolazak u Zadar biti prvo igračko iskustvo izvan SAD-a.




Koliko će to utjecati na aklimatizaciju mladog krilnog centra pokazat će vrijeme, a sigurno je da se radi o potentnom igraču koji će svojojm izraženom polivalentnošću, barem je tako vrijedilo za vrijeme njegove sveučilišne karijere, donijeti sve ono što je odlaskom Luke Božića i Darija Drežnjaka postalo deficitarnim za novokomponiranu momčad aktualnog prvaka Hrvatske.


S Proletom koji je sa svojih 207 centimetara izuzetno opasan s vanjskih pozicija, Jusup je dobio aduta i za skok igru te se visoka linija tako udvostručila naspram starosjedilačkog tandema koji čine Karlo Žganec i Lovro Mazalin.


Još jedan igrač


U svlačionici Zadra se trenutačno nalazi 11 igrača, uz četiri stara znanca (Žganec, Mazalin, Ramljak i Klarica), sedam je novaka (Kalajžić, Rebec, Gilbert, Serdarušić, Kos, Proleta i Wahl) te se očekuje još jedna prinova, a ona bi svakako trebala biti “kapitalne” prirode, s obzirom da Proleta i Wahl sigurno nisu “pojeli” veliki dio preostalog budžeta za pojačanja koji je početkom priprema iznosio nešto sitno više od 200 tisuća eura, čemu naravno treba još pridodati i odbitak plaće odbjeglog Sikirića.


To posljednje pojačanje trebalo bi ordinirati na bekovskim pozicijama, s naglaskom na razigravačku poziciju jer Jusup na njoj ima tek Kalajžića. Pozicije dva i tri su najbolje pokrivene, uz Klaricu i Ramljaka, tu su još Gilbert, Rebec, Kos te i Serdarušić, dok je visoka linija kompletirana s posljednjim dvjema prinovama, iako i mladi Amerikanac kao i većina spomenutih igrača može pokrivati više pozicija.


Wahl je zanimljivo kao i većina novaka potpisao ugovor na jednu godinu uz mogućnost produljenja na još jednu godinu, što znači da se struka na Višnjiku opredijelila za tzv. žeton momčad koja će teško “plesati” više od jednog ljeta.