Planula je borova šuma, a na terenu je 58 vatrogasaca sa 22 vozila. Iz zraka im pomažu četiri kanadera i jedan air traktor.


Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević kazao je kako je situacija bolja te da su uspjeli zaustaviti širenje vatre.




„Dobro se natapaju rubovi kako se vatra ne bi širila. Stanovnici  mogu biti mirni. Osim ovog dima koji će im smetati očima, druge veće opasnosti nema”, kazao je Milošević.


Na dijelu Jadranske magistrale poviše Rokića u Šibeniku zaustavljen je promet, a područje koje gravitira požarištu ostalo je bez električne energije do daljnjeg.


Građane su dodatne uznemirile detonacije za koje je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta potvrdio kako se radi o tzv. zvončićima.


„Očito je da na području koje je zahvatio požar ima ostataka minsko-eksplozivnih sredstava koji su eksplodirali u doticaju s toplinom, odnosno vatrom”, izjavio je šibenski dogradonačelnik.


Zbog požara koji je oko 13 sati planuo na području Šibenika uz Jadransku magistralu, iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik apelirali su na stanovnike četvrti Šubićevac i ostale da svoja parkirana vozila kod prostorija šibenske kuglane uklone kako bi olakšali pristup vatrogasnim vozilima.