Subota, 3. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Turnir Eduard Edi Perinčić

Stanovi "isprašili" Yumu, Plovanija dva puta izvukla "minus" protiv HU Antonio Jurjević

Autor: Šime Ćurko

01.08.2024. 19:24
Stanovi

Foto: MATEJ NIMAC/MNK STANOVI



Nakon što je danas bio slobodan dan ostala su još dva dana odigravanja memorijalnog malonogometnog turnira Eduard Edi Perinčić na Stanovima. Za finale seniorskog turnira, čiji će pobjednik osvojiti četiri tisuće eura, borit će se Poljica – Torovi Street food te Stanovi – Plovanija. Sutra kreće i prodaja kupona za tombolu, na rasporedu su sve polufinalne utakmice, dok je subota rezervirana za nagradnu igru, finalne mečeve i koncert Kuzme i Shaka Zulu.


Seniori


STANOVI      7


YUMA      1




STANOVI: Baričić, Sentić, Mikulić 1, Šarić 1, Bubalo 2, Katuša 3, Mršić, Mateo Erlić. Voditelj: Tomislav Zelić.


YUMA: Miletić, Pavlović, Šimurina, Cukar, Viduka, Gagula 1, Lučić, Medvidović, Orlović. Voditelj: Ante Pavlović.


Iskustvo i momčadski duh Stanova, zaustavilo je zaigranu mladost Yume u četvrtfinalu. Bez obzira na to što je Yuma prva povela preko Gagule, sve je kasnije bilo na strani “Tumine bojne”, gdje se istaknuo trostruki strijelac Paolo Katuša.


PLOVANIJA      4


HU A.JURJEVIĆ      2


PLOVANIJA: Goreta, Toman 2, Tomić 1, Rončević 1, Mateo Čirjak, Junaković, Martin Čirjak, Srzić, Kresović. Voditelj: Ivan Jurić.


HU ANTONIO JURJEVIĆ: Karlo Jurjević, Vukorepa, Jakušić (2), Labus, Lazarevski, Roko Jurac, Srzentić, Pajač, Stipe Pajač, Zvon. Glavan, Martin Škoda, Voditelji: Ivan Prenđa i Roko Bukvić Kele.


Obje su momčadi kroz ozbiljnu i kvalitetnu prezentaciju u prva dva kola, opravdano grijale optimizam i ambiciju nadmetanja za glavne nagrade. Zbog velikog uloga, utakmica je bila dosta nervozna s obje strane. Plovanija se u dva navrata vraćala iz minusa (0:1, 1:2,oba pogotka Šime Jakušića za Udrugu), da bi u završnici – zahvaljujući tercetu Toman – Tomić – Rončević prelomila incidentni susret u svoju korist.



Veterani


MAMMA MIA      2


TERMIN      1


MAMMA MIA: Puzar, Miletić, Veršić, Radan, Rak, Anić 1, Matak 1, Širinić, Bušić. Voditelji: Željko Bušić i Matija Benini.


TERMIN VETERANI: Kamber, Rip, Modrić 1, Duspara, A. Baričević, Patača, Milutin. Voditelj: Marlon Duspara.


U posljednjem kolu, Mama mia je potvrdila stopostotni učinak i prvog mjesta ulazi u polufinale protiv Vidaić gradnje. Terminu koji je nije imao nikakvih izglede za prolazak, valja odati priznanje na pravom sportskom pristupu kroz sve tri utakmice.


BISTRO KOLODVOR      3


MASLINA      0


BISTRO KOLODVOR: Klapan, L. Kajtazi 1, Verunica 1, D. Baričević, Paleka, Mravak 1, Štrkalj, Jović. Voditelj: Kristijan Kajtazi.


MASLINA: Kvesić, Vulić, Mrkić, Čolak, Laća, Perović, Sinovčić, Stručić. Voditelj: Joso Vulić.


Izravno sučeljavanje za broj dva u skupini, otišlo je na stranu Bistro Kolodvora. Iako, znajući da im je i bod dovoljan za prolaz, Maslina je tražila svoju priliku. Niju ju dočekala.


 


Raspored polufinala


Veterani: Mamma mia – In constructum Vidaić gradnja, Puntamika – Bistro Kolodvor; Seniori: Poljica – Torovi Street food, Stanovi – Plovanija.


 


Abeceda i Kruševo u finalu


Paralelno sa veteranskim i seniorskim turnirom, igraju se i utakmice kod dječaka 2012.godišta. Sudjelovalo je osam ekipa, a kroz sistem eliminacije, i oni su došli do završnice. Finale su izborili Abeceda i Kruševo, a u susretu za treće mjesto igrat će Arbanasi protiv Puntamike Antinov.


Rezultati, četvrtfinale: Abeceda – Dalmatinac 1:0 (Roko Ođaković); Polufinale: Abeceda – Puntamika Antinov 6:1 (Garma 2,Vukosav 2, Garibović ag, Surijan/Ćorak), Arbanasi – Kruševo 1:3 (Roko Matošević/Roko Bukvić 2, Gabrijel Šendula).