Vekić je u teškim uvjetima, po velikoj vrućini, na terenu provela dva sata, a trebala je ponovno na teren i u konkurenciji mješovitih parova.


Kako 28-godišnja Osječanka ne bi ugrozila svoje zdravlje i pokušala u što boljem stanju dočekati četvrtfinalni meč u pojedinačnoj konkurenciji protiv pobjednice dvoboja Grkinje Marije Sakkari i Ukrajinke Marte Kostjuk, u vodstvu naše reprezentacije su odlučili da je za Donnu bolje odustati od nastupa u mješovitim parovima, u kojima vrlo rijetko nastupa.




Iz Međunarodne teniske federacije su objavili da će umjesto Vekić i Pavić zaigrati brazilska kombinacija Luisa Stefani – Thiago Seyboth Wild, a njihovi suparnici u prvom kolu su kineski predstavnici Zheng Qinwen i Zhang Zhizhen.


Zanimljivo, to nije bilo jedino današnje odustajanje. Od nastupa u pojedinačnoj konkurenciji odustao je Nijemac Jan-Lennard Struff koji je u 2. kolu trebao igrati protiv Francuza Corentina Mouteta.


Struff je sinoć u paru s Dominikom Koepferom pobijedio hrvatske osvajače olimpijskog zlata u Tokiju, Nikolu Mektića i Matu Pavića, a još uvijek nije odustao od nastupa u toj konkurenciji.