Utorak, 30. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

jedriličari

Vrlo dobri nastupi braće Fantela, trenutno su 14.

Autor: Alen Plahinek

29.07.2024. 17:43
Vrlo dobri nastupi braće Fantela, trenutno su 14.

Foto: Reuters



Drugog jedriličarskog dana s regatnog polja u Marseilleu stigle su sjajne vijesti. Jako dobar dan je jučer bio iza braće Šime i Mihovila Fantele koji su u ukupnom poretku napredovali jedno mjesto, no gledajući sve tri utrke pojedinačno ima mnogo razloga za optimizam. Vjetar je ponovno sebe uspio istaknuti u prvi plan. Vremenski uvjeti bili su kao i u nedjelju, prilično nepovoljni, no utrke su se održavale.


Ipak, za prvu od tri utrke još je vjetar bio kako-tako, može se reći i dobar. Osam do deset čvorova držao je vjetar tijekom cijele prve utrke koju su Fantele završili na 13. mjestu. Bio je to rezultat na razini onih nedjeljnih. Start, kao ni u nedjelju, nije bio najidealniji pa su Fantele do prvog prolaza stigli tek kao 17. od 20.


Kroz ostatak staze krenuli su agresivnije i popeli se do 13. pozicije. Zatim je vjetar za drugu utrku prilično oslabio. Držao se na šest do sedam čvorova. Jako dobro uspjeli su to Šime i Mihovil iskoristiti. Nametnuli su se odmah od starta te gotovo od prvog do posljednjeg metra staze mirno čuvali visoko četvrto mjesto.




Bio je to znak da se kockice polako, ali sigurno počinju slagati na mjesto. Da je uistinu to tako, Fantele su pokazali i u trećoj utrci koju su završili šesti. Na prvom prolazu bili su sedmi, na drugom peti, a onda kroz cijelu dužinu drugu dijela staze zadržali šesto mjesto.


Odlična je ovo uvertira za današnje tri utrke za koje bi prema prognozama trebao konačno doći vjetar. Izgledno je kako bi jači vjetrovi trebali puhati tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana dok bi smirivanje trebalo doći u četvrtak, kada se vozi Medal race.


Na vrhu u ukupnom poretku nije bilo većih promjena. I dalje vode Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie, dok su drugi Irci Robert Dickson i Sean Waddilove. Ipak, na treće mjesto su se probili Španjolci Diego Botin de Chever i Florian Trittel Paul. Fantele su trenutačno 14, a za Medal race treba biti među najboljih deset.