Nedjelja, 28. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

KLAPA CESARICE

VIDEO Predstavljena "Pjesma za Olivera", znak zahvalnosti i sjećanja na Olivera

Autor: Portal ZL

27.07.2024. 19:18
VIDEO Predstavljena

Foto: Klapa Cesarice



Oliver Dragojević, jedan od najomiljenijih i najutjecajnijih glazbenika hrvatske scene, ostavio je neizbrisiv trag u srcima brojnih obožavatelja i glazbenika. Njegov bogati glazbeni opus i emotivne interpretacije dotaknule su mnoge živote, a njegova smrt donijela je duboku tugu. Ipak, naslijeđe koje je ostavio živi kroz njegove pjesme i inspirira nove generacije glazbenika. U znak zahvalnosti i sjećanja na Olivera, grupa glazbenika i ljubitelja njegova rada okupila se kako bi mu odala počast glazbom.


Pjesma za Olivera




“Pjesma za Olivera” je djelo koje je okupilo vrhunske glazbenike i umjetnike s ciljem da izraze zahvalnost Oliveru za sve što je ostavio iza sebe. Izvođačica ove dirljive pjesme je ženska klapa Cesarice, a solo dionice izvodi Lucija Šimić. Glazbu je skladao Bruno Krajcar, dok je stihove napisala Ljubica Bestulić-Stanković. Instrumentalni aranžman izvela i snimila je Dina Rizvić, dok su harmoniku i mandolinu izveli i snimili Elvis Stanić. Vokalni aranžman djelo je Ani Vuletić.


Klapa Cesarice, u sastavu Ani Vuletić, Lucija Šimić, Ida Horvatić, Ana Konsuo, Nikolina Šainović, Jasna Kufner, Vesna Batistić Fačini i Katarina Mikić, odabrane su da izvedu ovu posebnu pjesmu. Umjetnički voditelj klape je Jurica Petar Petrač, mag. mus.


Snimanje vokala obavljeno je u studiju SoundBrick pod vodstvom Luke Grubišića-Čabe, dok su za miks i mastering bili zaduženi Hrvoje Pandžić, Zoran Miloš i Vlaho Santini. Pjesmu je izdala Croatia Records. Videospot pjesme sniman je na lokacijama Rakalj i Krnica, u općini Marčana, a produkciju je vodio Zdravko Valentin. Spot je dodatno obogaćen radovima slikarice Kristine Valić.




“Pjesma za Olivera” nastala je na najtužniji dan, dan oproštaja od velikog glazbenika. Tekst je napisala Ljubica Bestulić-Stanković, a glazbu skladao Bruno Krajcar, dugogodišnji prijatelj Olivera i autor nekoliko njegovih pjesama, uključujući i uspješnicu “Vjeruj mi”. Krajcar je bio izuzetno ponosan što je mogao ponuditi ovu pjesmu klapi Cesarice, uvjeren da će svojim prekrasnim glasovima najbolje prenijeti emociju i zahvalnost Oliveru, velikom ljubitelju klapske pjesme.


Klapa Cesarice imala je čast izvesti “Pjesmu za Olivera” 7. srpnja ove godine na Splitskim prokurativama, mjestu gdje je Oliver započeo svoju veliku karijeru prije više od 50 godina. Upravo na toj pozornici, gdje je Oliver postao simbolom dalmatinske glazbe, Cesarice su izvele ovu dirljivu pjesmu, zahvaljujući mu za sve što je učinio za glazbu i za sve ljude koje je svojim pjesmama dotaknuo.