Petak, 26. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

RIBOLOVNA PROGNOZA

Bura nam donosi kratkotrajno osvježenje neophodno za ribolov

Autor: Boris Bulić

25.07.2024. 19:02
Bura nam donosi kratkotrajno osvježenje neophodno za ribolov

Foto: Luka Jeličić



Bura i tramuntana su vjetrovi koji će dominirati većim dijelom ovog ribolovnog tjedna, s tim da će se u rupama prodora ovih neugodnih, ali osvježavajućih vjetrova, u utihama vrtjeti ljetna shema dnevnih vjetrova.


Za nas ribolovce to znači u prvom redu bogat ribolovni raspored, ponajprije zbog ubrzanog ribljeg metabolizma zbog kojeg je većina ribe jako gladna.


Dakle, obalni ribolovci mogu uživati u spinningu šaruna i ušatih, ali i brancina pa onda i strijelki, s tim da mogu očekivati i povremene ulove lica od kojih je veći broj kapitalan.




Za tako što, dakako, u pripremi treba imati i kakav heavy spinning set kako bi se s takvim zvijerima uopće moglo izaći na kraj.


Ljubitelji lova na fermu moraju računati s obiljem sitne ribe koja je zbog visokih temperatura aktivna i noću, a koje u trenu razbucaju ješku namijenjenu plemenitijoj lovini.


A vlasnici brodica mogu lakom panulom u kratkom vremenu ostvariti iznimno bogate ulove šaruna, lokardi i skuša, dok ljubitelji teške panule mogu računati sa zubacima i gofima.