Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

uhvatila ih kontrola

Na Pagu i u Maslenici vozili pijani

Autor: K.E.

23.07.2024. 10:53
Na Pagu i u Maslenici vozili pijani

Foto: Luka Jeličić

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su noćas 02.30 sati na državnoj cesti DC-54 u Maslenici zaustavili automobil zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin.


Kod vozača je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,66 g/kg dok je izvršenim provjerama utvrđeno da mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova.


Muškarac je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će danas uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja biti doveden na nadležni sud.


Također, na Prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda danas će policijski službenici Policijske postaje Pag dovesti 26-godišnjeg državljanina Slovenije zbog utvrđenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.


Naime, policijski službenici su jučer, 22. srpnja u 16.37 sati u Pagu u Zadarskoj ulici zaustavili 26-godišnjaka dok je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg, nakon čega je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.