ponedjeljak, 22. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

KRAĐA

Uhićeni ubrzo nakon krađe iz trgovine

Autor: Portal ZL

22.07.2024. 18:04
Uhićeni ubrzo nakon krađe iz trgovine

Foto: Ilustracija



Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad tri hrvatska državljanina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađa.




Dvojicu muškaraca u dobi od 22 godine i jednog muškarca u dobi od 20 godina se sumnjiči da su po unaprijed dogovorenom planu činjenja kaznenih djela i s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi, u nedjelju, 21. kolovoza oko 09.30 sati u Zadru u Ulici Akcije Maslenice iz trgovine trgovačkog društva otuđili više kozmetičkih artikala, ukupne vrijednosti oko 1 800 eura, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja.


Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske postaje Zadar i Policijske postaje Biograd, nakon zaprimljene dojave te koordinirane razmjene informacija i operativnih saznanja, u 09.50 sati u Turnju je zaustavljen automobil zagrebačkih registarskih oznaka u kojem su se nalazile osobe koje se sumnjiči za kazneno djelo krađe.


Sva trojica su uhićena i dovedena u prostorije policije. Tijekom kriminalističkog istraživanja oduzeti su im otuđeni predmeti koji su vraćeni odgovornoj osobi trgovačkog društva.




Također, 20-godišnjaka se sumnjiči da je u rujnu 2023. godine u Zadru u Ulici Put Murvice iz trgovine trgovačkog društva otuđio parfeme vrijednosti 1 066 eura.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 20-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela krađe, dok se protiv jednog 22-godišnjaka podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela krađe te drugog 22-godišnjaka zbog kaznenog djela Prikrivanje.