Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Mještani ogorčeni

Vrsi četiri dana bez vode: ’Sramite li se gospodine Matek?’

Autor: Portal ZL

12.07.2024. 10:04
Vrsi četiri dana bez vode: ’Sramite li se gospodine Matek?’

Foto: Mislav Klanac/Arif Sitnica



Mještani Vrsi ogorčeni su što već četiri dana u njihovom mjestu nema vode. Svoje ogorčenje izrazili su otvorenim pismom direktoru Vodovoda Zadar Tomislavu Mateku koje prenosimo u cjelosti.




– Obraćamo Vam se kao mještani mjesta, općine, 20 kilometara udaljene od Zadra, u blizini grada Nina, u kojoj trenutno boravi preko deset tisuća ljudi. Obraćamo Vam se kao mještani mjesta iz kojeg turisti odlaze proteklih nekoliko dana.


Obraćamo Vam se iz mjesta u kojem na +40 ne možemo slušati preporuke nadležnih tijela o konzumaciji što veće količine tekućine. U konačnici, obraćamo Vam se iz Vrsi, mjesta io općine koju je zadarski Vodovod zaboravio i protekla četiri dana ostavio bez vode.


Iako smo svjesni da kvarovi i prekidi mogu biti neizbježni, situacija u kojoj smo se našli krajnje je nepodnošljiva, posebno uzimajući u obzir da se nalazimo u srcu turističke sezone i da se ova situacija ponavlja iz godine u godinu.




Vrsi, kao turistička destinacija, svake godine privlače veliki broj turista koji dolaze uživati u ljepotama naše obale, čistoći mora i gostoljubivosti lokalnog stanovništva. Međutim, nedostatak osnovnog resursa kao što je voda stvara nepremostive probleme za sve nas.


Zaposleni smo, moramo se tuširati, a kako to izvesti bez vode? Znate li kako je četiri puna dana, tijekom toplinskog udara živjeti u ovim uvjetima? S druge strane, turisti su zatečeni i frustrirani, što rezultira negativnim dojmovima koji mogu dugoročno naštetiti ugledu našeg mjesta kao poželjne destinacije.




Voda je osnovna potreba i pravo svakog čovjeka, a posebno u 21. stoljeću i u turističkom mjestu koje teži izvrsnosti u pružanju usluga svojim stanovnicima i posjetiteljima.


Sramite li se gospodine Matek mještana Vrsi, sramite li se svakog iznajmljivača koji mora lagati svojim gostima? Ovo nije problem od jučer i na njega ste upozoravani godinama. Ako niste u mogućnosti rješavati ovakve probleme i nositi se s istima – podnesite ostavku- Ovo je neviđena sramota.


Sramite li se gospodine Matek, pitaju ogorčeni Vršani.