Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

ulaz besplatan

U Petrčanima nastupa grupa The Swingers

Autor: Portal ZL

11.07.2024. 08:28
U Petrčanima nastupa grupa The Swingers

Foto: TZG Zadar



Deseteročlani band The Swingers iz Zagreba proizašao je iz grupe Fantomi, a svoj show baziraju na tradiciji američke glazbe te na repertoaru izvođača poput Elvisa Presleyja, Franka Sinatre, Deana Martina i ostalih ikona američke glazbe.


Swingersi svojom glazbom već dvadeset godina donose pregršt dobrih vibracija i plesni duh nekih prošlih vremena, što su dokazali brojnim nastupima u Europi, od kojih možemo istaknuti koncerte na Nogometnom Europskom prvenstvu u Švicarskoj, nastup s legendarnom grupom Gipsy Kings u Slovačkoj i dvadesetgodišnje kontinuirano sviranje u jednom od najprestižnijih hotela u Njemačkoj, Bayerischer Hof u Minhenu.


Isto tako se mogu pohvaliti suradnjama s poznatim imenima kao što su Ivo Robić, Oliver Dragojević, Gabi Novak, Neno Belan, Tedi Spalato, Massimo i Nina Badrić.




Osvajači su i najcjenjenije hrvatske glazbene nagrade Porin, za album “Samo jednom se ljubi – Tribute to Ivo Robić” iz 2008. godine, te ove, tekuće 2024. za album “Zapleši Twist”.


Frontman grupe The Swingers, Robert Mareković, osnivač je popularnog rockabilly benda Fantomi. Autor je velikih hitova “Sretan Božić svakome” i “Sretan rođendan”, a usto je i televizijski i radijski voditelj, glumac te glazbeni producent. Vlasnik je i prestižne nagrade Večernjakova Ruža.


The Swingers će nastupiti na rivi u Petrčanima u subotu, 13. srpnja s početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.