Sjednica Vijeća bila je u znaku odluka povezanih s Igrama XXXIII. olimpijade u Parizu, poput završnog popisa evidentnih olimpijskih kandidata i imenovanja hrvatske olimpijske delegacije, a održana je i Skupština HOO.
U razvojnom programu II/1 novouvršteni s 1. srpnja su Laura Barišić (džudo), Ivano Čelić (kickboxing), Juraj Barčot iz plivanja, te Donata Elez i Laura Lalić (veslanje). U razvojni program III od 1. srpnja uvršteni su: Noa Ježek, Luka Pratljačić, Nikolina Ćaćić i Sara Beram (svi iz boksa), Tonči Stipanović (jedrenje), Vedran Markota (mačevanje), Ana Blažević, Amina Kajtaz i Marin Mogić (plivanje) te od 1. lipnja sestre Ivana i Josipa Jurković (veslanje). A


tletičari Matija Gregurić i Martin Marković s 1. srpnja prešli su u olimpijski program. Od istog nadnevka u program hrvatskih olimpijskih nada primljeni su Mateo Žugec (gimnastika), Niko Janković i Karlo Perčinić (plivanje) te Lana Špirelja (streljaštvo). Iz istog programa boksačica Nikolina Ćaćić prešla je u razvojni program III, a plivačica Jana Pavalić u olimpijski program. Brojne su promjene u programu sufinanciranja rada trenera – na prijedlog Hrvatskog rukometnog saveza, iz skupine trenera mlađih dobnih kategorija izostavljaju se Krešo Ivanković i Ivan Dragić, a s 1. srpnja u kategoriju trenera mlađih dobnih uzrasta uvrštava se Nenad Šoštarić. Trener za razvoj pojedinog sporta Dragan Pinjuh iz tekvondoa prelazi od 1. lipnja u kategoriju kvalitetnih trenera, a Marko Brez (gimnastika) uvrštava se od 1. srpnja na listu trenera mlađih dobnih kategorija. Diana Lukšić (gimnastika) prestaje biti korisnica kategorije trenera za razvoj pojedinog sporta, a umjesto nje je od 1. srpnja uvršten Josip Morožin. Od istog datuma i Jakša Arambašić (plivanje) postaje korisnik kategorije kvalitetnih trenera. Na prijedlog Hrvatskog boksačkog saveza, Danijel Vekić od 1. svibnja postaje trener mlađih dobnih kategorija, a Matej Matković korisnik programa kvalitetnih trenera.




Revizija redovnih sredstava nacionalnih sportskih saveza u 2023. godini utvrdila je da su spomenuta financijska sredstva u najvećem dijelu realizirana u skladu s odredbama Upute i zakonskim regulatornim okvirom te je stručno mišljenje revizije da je sustav unutarnjih kontrola zadovoljavajući, uz stanovite nedostatke, za čije su otklanjanje propisane određene preporuke. Jednako tako ocijenjeno je i revizorsko izvješće marketinških ugovora HOO-a za 2023. godinu.


Prihvaćeno je osam financijskih zahtjeva za tri Posebna programa za poticanje i razvoj sporta na lokalnoj razini, i to – za razvoj sporta specifičnog za određenu lokalnu sredinu, Međunarodni olimpijski dan i Hrvatski olimpijski dan. Od ostalih odluka zanimljiva je ona o uvođenju statue Dražena Petrovića kao dara najboljim mladim sportaši(ca)ma u HOO-ovu izboru za istoimenu nagradu.


Skupštinsko zasjedanje obilježilo je prihvaćanje prijedloga odluke o provedbi izbora u HOO-u za mandatno razdoblje 2024. – 2028. početkom listopada u Zagrebu.