Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

kaznene prijave

Na Jazinama i Poluotoku dilali kokain. Jedan i prijetio pa tukao ljude zbog nepostojećeg duga

Autor: K.E.

09.07.2024. 13:18
Na Jazinama i Poluotoku dilali kokain. Jedan i prijetio pa tukao ljude zbog nepostojećeg duga

Foto: Mislav Klanac



Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Iznuda i Protupravna naplata.


Nakon prikupljenih operativnih saznanja, zbog sumnje u protupravna ponašanja, u četvrtak, 4. srpnja u Zadru, na gradskom predjelu Jazine policijski službenici su uhitili 41-godišnjaka od kojeg je oduzeto oko 1,5 grama kokaina te je uhićen i doveden u prostorije policije.


Istog dana, oko 20.30 sati na gradskom predjelu Višnjik, policijski službenici su uhitili 38-godišnjaka koji se pokušao udaljiti, ali su ga policijski službenici ubrzo sustigli te je, zbog pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile uhićen.




Temeljem naloga nadležnog suda provedena je i pretraga doma i drugih prostorija koje 38-godišnji osumnjičenik koristi na području Zadra kojom prilikom su policijski službenici pronašli i oduzeli oko 22,5 grama droge kokain, jednu digitalnu vagu te više mobitela koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela.


Prijetnje


Također, istu večer u Zadru na predjelu Poluotoka policijski službenici su uhitili i 28-godišnjakinju zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, nakon čega je dovedena u prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 38-godišnjaka se sumnjiči da je u vremenu od siječnja do 04. srpnja 2024. godine na području Zadra, sam kao i posredstvom 28-godišnjakinje, 32-godišnjaka, 41-godišnjaka  te 30-godišnjaka u više navrata krajnjim korisnicima preprodao drogu kokain u različitim količinama.


Također ga se sumnjiči da je u vremenu od siječnja do srpnja 2024. godine na širem zadarskom području u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, prijeteći u više navrata 28-godišnjaku s šireg zadarskog područja, tražio isplatu nepostojećeg duga tražeći od oštećenog novčani iznos od tisuća eura.


Iznuda i napad


Kao i da je u ožujku 2024. godine, prijetio i fizički napao 30-godišnjaka sa zadarskog područja zbog naplate novčanog duga od nekoliko stotina eura, kojom prilikom je 30-godišnjak lakše ozlijeđen, a nakon čega ga je uz prijetnje tražio da tijekom liječničkog pregleda podnese lažni iskaz o načinu ozljeđivanja, što je 30-godišnjak iz straha učinio.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 38-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama, Iznuda, Protupravna naplata te Sprječavanje dokazivanja te je u petak tijekom večeri predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.


Također, u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku predani su i 28-godišnjakinja te 32-godišnjak te je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv njih podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Protiv 31-godišnjaka i 30-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinilu kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.