Španjolska će se u utorak protiv Francuske boriti za plasman u finale Europskog prvenstva, a De la Fuente smatra kako bi njegova momčad bila svježija za tu utakmicu da nije morala igrati dodatnih 30 minuta u dvoboju s Nijemcima.


Samo jedan četvrtfinalni dvoboj na ovogodišnjem Euru nije odlučen u produžetku ili raspucavanjem sa 11 metara, a u njemu su Nizozemci svladali reprezentaciju Turske sa 2-1 u osnovnom dijelu utakmice.




“Na turniru kao što je Euro, koji je tako zahtjevan, možda bi se produžetak mogao ukinuti”, rekao je De la Fuente novinarima u Muenchenu, dodajući da bi trebalo zadržati format odigravanja utakmica s produžetkom za polufinale i finale.


De la Fuente smatra da bi ukidanje produžetka i izravan prijelaz na raspucavanje s bijele točke u prva dva kruga nokaut faze “pomogao igračima da budu puno svježiji za kasniju fazu natjecanja” čime bi se doprinijelo i njihovim boljim nastupima.


Istovremeno s ovogodišnjim Eurom, Sjedinjene Američke Države su domaćin Copa Americe. Na tom turniru se u nokaut fazi sve do finala ne primjenjuje produžetak, ako u osnovnih 90 minuta nema pobjednika, već se izravno ide na izvođenje jedanaesteraca. Na taj način su odlučena tri od četiri četvrtfinalna dvoboja, a samo je Kolumbija do polufinala stigla uvjerljivom pobjedom (5-0) u osnovnom dijelu utakmice s Panamom.