Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Finalna serija

Jusup: 'Split je zasluženo slavio, nadam se da ćemo se uspjeti sabrati'

Autor: Andrija Dešpoja

30.05.2024. 08:08
Jusup: 'Split je zasluženo slavio, nadam se da ćemo se uspjeti sabrati'

Foto: kk zadar



Split se zasad pokazao boljim protivnikom u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske. Priznat će to, htjeli ili ne htjeli, i simpatizeri Zadra koji su se ponadali krajem treće četvrtine treće utakmice da će se njihovi ljubimci na koncu utakmice naći s uzdignutim rukama, no nije se ta jedna od rijetkih odličnih dionica momčadi Danijela Jusupa u prvoj splitskoj utakmici pokazala dobitnom, ipak je trebalo odraditi više dobrih perioda i nadjačati protivnika koji je svoju snagu pronašao u individualnoj kvaliteti Shannona Shortera. U američkom stilu je bek-šuter “Žutih” zakomplicirao život Zadranima koji sada moraju dobiti sve do kraja ako misle i drugu godinu zaredom podignuti pehar namijenjen prvaku Hrvatske.


– Split je zasluženo pobijedio, bio je bolji, napadački je napravio neke promjene, iz “pick&rolla” nam je radio probleme jer se nisu rolali, nego su se otvarali na “high post” i imali dosta šutova. To ćemo morati riješiti. U završnici utakmice Shorter je bio izuzetno nadahnut, postizao je teške poene kada se utakmica lomila i on je bio taj faktor koji je odlučio. Nama ne preostaje nego da se saberemo, pogledamo gdje smo griješili i dođemo spremni na četvrtu utakmicu. Važnu ulogu imat će energetska potrošnja, nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti. Ni nama ni njima nije prvi put da u tako kratkom roku igramo utakmice – kazao je trener Zadra nakon poraza koji je dao veliku prednost Splićanima. Petak će dati odgovor jesu li šampioni spremni na uzvratiti ili će pak titulu prepustiti igračima Slavena Rimca koje je pohvalio za dobru igru i Dario Drežnjak. Krilni centar Zadra bio je raspoložen u preokretu krajem treće dionice s osam ubačaja, no nije se to pokazalo bitnim za konačan rezultat. Presudio je vanjski šut domaćina u kojem su prednjačili Shorter i mladi Vito Kučić, svaki s po pet pogođenih trica.


– Bila je jako dobra utakmica za gledanje, vrijedna finala, a danas su oni bili bolji. Shorter je bio jako raspoložen, kasnije je odlučio. Radili su nam probleme kroz cijelu utakmicu, morat ćemo to ispraviti ako mislimo igrati. U prvom poluvremenu je bilo i nekoliko tih napadačkih skokova koji su nam radili probleme, na kraju nam je jedan Kalajžićev presudio. I dalje se igra do tri pobjede, još uvijek imamo šansu. Dat ćemo sve od sebe, idemo i na više od sto posto, pokušat ćemo vratiti seriju u Zadar – kazao je Drežnjak nakon poraza na Gripama.