
Foto: Pixabay
Kreativna i hranjiva opcija uz koju ćete zaboraviti na kupovinu hladne slastice
Sladoled će se napraviti brže i sigurnije ako se sastojci koji će se koristiti prije upotrebe stave u hladnjak.
Sastojci:
- 250 grama svježih jagoda
- 150 mililitara vode
- 80 grama svijetlo smeđeg šećera
Priprema: Operite i očistite jagode.
Narežite ih ili podijelite barem na pola.
Stavite ih u posudu blendera i miksajte, prvo malo po malo dodavajući hladnu vodu, a na kraju šećer, nastojeći da dobijete što homogeniju smjesu.
U ovom trenutku možete staviti smjesu u aparat za sladoled i raditi s njim navedeno vrijeme.
Za voćne sladolede preporučljivo je slijediti program “sorbet”, ako je dostupan.
Tko nema na raspolaganju aparat za sladoled, može probati sastojke pomiješati blenderom i dobivenu smjesu uliti u posudu prikladnu za zamrzavanje.
Sladoled je potrebno svakih pola sata snažno promiješati žlicom, kako se ne bi stvorile kocke leda.
najnovije
najčitanije
Kultura
za svakog ponešto
Tjedni pregled kulturnih i zabavnih događanja u Zadru i županiji
Nogomet
Županijski kup
Hrvatski vitez u Bibinjama izborio finale protiv Zemunika
Zadar
AGRO-ARCA
Najavljen međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji
Kultura
Fotografija kao poezija
Otvorena izložba fotografija Ante Jaše nastalih od 1970. do 2025. godine
Svijet
prvo glasanje
Iz dimnjaka Sikstinske kapele izašao crni dim, još uvijek nemamo papu
Crna Kronika
PRIPAZITE!
‘NE PANIČARITE’ Zadarska policija objavila važan apel: ‘Uglavnom rade u skupinama…’
Županija
POBJEDNIČKOM STAZOM
Filip Kulonja iz Dobropoljane zablistao! Zlatni sprinter s Down sindromom pomiče granice
Zadar
DEBATA
Sučelili se Daniel Radeta, Šime Erlić i Ivica Žuvela. Zaiskrilo na temama Gradskog vijeća, Kapovića i betonizacije
Zadar & Županija
Istraživanje
Anketa za lokalne izbore otkriva: Erlić i Bilaver prvi, evo tko ih prati, a tko je na začelju!
Zadar
PROBLEMI ZBOG KIŠE