
Foto: iStock
Započnite dan na pravi način
Ukusna pizza od zobenih pahuljica unosi raznolikost u vaš doručak i iznenađujuće laska figuri.
Napravljena je od samo pet sastojaka, ima mnogo proteina, složenih ugljikohidrata i zdravih vlakana.
Ovu pizzu za doručak možete sjajno prilagoditi vlastitom ukusu i pripremiti je raznoliko. Pečeno jaje, avokado, kozji sir ili dimljeni losos, što god vam padne na pamet izgledat će dobro na njoj.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sadrže mnogo minerala
Zašto su zobene pahuljice tako zdrave? Činjenica da su zobene pahuljice temelj zdravog doručka posebno je korisna za zdravlje jer imaju niz blagodati. Zobene pahuljice bogate su složenim ugljikohidratima, visokokvalitetnim bjelančevinama i vlaknima koji doprinose dugotrajnoj sitosti.
Bogate su vitaminom K, B1 i B6, što znači da jačaju kožu, kosu, nokte, pa čak i naše živce.
Također sadrže mnogo minerala poput bakra, cinka, fosfora, magnezija, kalcija i kalija koji su neophodni za procese u tijelu.
Budući da zobene pahuljice idealno opskrbljuju tijelo makro i mikronutrijentima, sprječavaju želju za hranom i održavaju šećer u krvi na konstantnoj razini tijekom dana.
Zahvaljujući vlaknima koje sadrže, zobene pahuljice izvrsne su za zdravlje vaših crijeva.
Topivo vlakno beta-glukan posebno služi kao “hrana” za važne crijevne bakterije i tako potiče razvoj zdrave crijevne flore.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci
Za 1 pizzu:
- 100 g zobenih pahuljica
- 100 ml vode
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 150 g grčkog jogurta
- Sol i papar
- 300 g svježeg špinata
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 1 šaka naribanog sira
- Dodatak po izboru npr. kozji sir, pečeno jaje, avokado
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema
Zobene pahuljice sameljite u blenderu dok ne dobijete brašnastu strukturu. Zatim umiješajte vodu, ulje, prašak za pecivo i sol.
Na pobrašnjenoj radnoj površini tanko razvaljajte tijesto. Grčki jogurt pomiješajte sa solju, paprom i prstohvatom muškatnog oraščića te izlijte na tijesto.
Operite i ocijedite špinat. Također dodajte u tijesto. Pospite malo ribanog sira.
Pecite na temperaturi od 220 stupnjeva oko 20 minuta.
Na kraju obogatite pizzu dodatkom po izboru.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
23 odluke
Ministar Bačić potpisao ugovore za komunalne projekte i stambeno zbrinjavanje
Svijet
GLASANJE U BUNDESTAGU
Merz u drugom krugu ipak izabran za kancelara
Crna Kronika
nesreća na autocesti
Šleperom probio ogradu na A1 i završio u suprotnom traku
Zadar
DEBATA
Sučelili se Daniel Radeta, Šime Erlić i Ivica Žuvela. Zaiskrilo na temama Gradskog vijeća, Kapovića i betonizacije
Zadar
'Budi zakon'
Kampanja “Postani policajac/policajka” predstavljena i na utrci Wings for life
Crna Kronika
PU ZADARSKA
PREVAREN U SRED ZADRA! Prišla su mu dvojica muškaraca, ponudili mu na prodaju…
Zadar
PROZVAO GA
KAKAV FAIL! Radeta išao prozvati Erlića pa se malo osramotio…
Županija
Petrčane
MISTO MOJE (18) Prodaju se tereni, svi su u turizmu, dobro žive, još da su svoja općina…
Zadar
Stranac pitao Zadrane koji su ‘najdalmatinskiji’ izrazi, evo što su mu odgovorili
Zadar
PROBLEMI ZBOG KIŠE