Foto: iStock
Iako je baza ista, u okusima ćete uživati!
Jednom kada probate napraviti humus kod kuće, vrlo vjerojatno više nećete htjeti onaj kupovni!
Ovim člankom želimo vas inspirirati na isprobavanje humusa koji se mrvicu razlikuju od onog klasičnog. Iako je baza ista, u okusima ćete uživati!
Humus od pečene cikle
Sastojci:
- 1 manja pečena cikla
- 400 g ocijeđenog slanutka
- korica i sok od jednog limuna
- 2 velika češnja češnjaka
- 2 žlice tahinija
- sol i papar
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Izmiksajte pečenu ciklu u multipraktiku dok ne postane glatka. Dodajte 400 g slanutka, koricu i sok jednog većeg limuna, 2 velika režnja češnjaka, 2 žlice tahinija te prstohvat soli i papra. Miješajte uz polagano ulijevanje 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Humus od mrkve
Sastojci:
- 300 g kuhane mrkve
- 400 g ocijeđenog slanutka
- sok od jednog limuna
2 velika češnja češnjaka - 3 žlice tahinija
- 3 žlice harissa paste
- sol i papar
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Pomiješajte 400 g ocijeđenog slanutka, 300 g kuhane mrkve, 2 žlice limunovog soka, 2 češnja češnjaka, 3 žlice tahinija, 3 žlice harissa paste, pola žličice soli i papra, Miješajte uz polagano ulijevanje 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Humus od kurkume
Sastojci:
- 400 g ocijeđenog slanutka
- koricu i sok od jednog limuna
- 1 veliki mljeveni češanj češnjaka
- 2 žlice tahinija
- 1 i pol žličica kurkume
- 1 žličica paprike
- pola žličice sezamovog ulja
- sol i papar
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Pomiješajte 400 g ocijeđenog slanutka, 2 žlice tahinija, 1,5 žličice kurkume, sok od pola velikog limuna, 2 žličice nasjeckanog češnjaka, 1 žličicu paprike, pola žličice sezamovog ulja, te postepeno dodajte 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Humus od zelenog graška
Sastojci:
- 400 g slanutka, ocijeđenog
- 1 veći češanj češnjaka
- 2 žlice tahinija
- 1 šalica zelenog graška
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema:
Pomiješajte 400 g ocijeđenog slanutka, češnjak, 2 žličice tahini paste, grašak, maslinovo ulje, sol i papar u blenderu i poslužite.
Uslast!
najnovije
najčitanije
Gastro
odličan recept
Uživajte u čokoladnoj torti koja sagorijeva masti
Hrvatska
završio u remetincu
Predao se Nikola Petrač, osumnjičenik u aferi mikroskopi
Županija
PROBLEMI U PROMETU
Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje!
Kultura
predstave
Kazalište lutaka danas domaćin jedinstvene kazališne čarolije u čak dva termina
Crna Kronika
nepoštivanje propisa
Zadarska policija ponovno nadzirala bicikliste i romobiliste, dobar dio dobio kazne
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Zadar & Županija
PREDAVANJE
Kvaliteta života u Zadru jako pala! Evo koji je najbolji, a koji najgori gradski kvart…
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!