Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Pripremna utakmica

Poraz Zadra na Šubičevcu

Autor: Šime Ćurko

22.01.2024. 13:27
Poraz Zadra na Šubičevcu

Foto: Luka Jeličić



Deset dana nakon početka priprema nogometaši Zadra odigrali su trening utakmicu u Šibeniku, kod domaćeg člana drugog nogometnog ranga. Marin Oršulić, trener momčadi sa Stanova, u prvih 11 na teren je poslao nominalno najjaču postavu, a istom mjerom »uzvratio« mu je i Mario Carević, strateg domaćina, koji je također u prvom poluvremenu ubacio igrače koji su iznijeli teret jesenske polusezone.


Poveli su Šibenčani u 25. minuti golom Josipa Majića, nekadašnjeg Zadranina, koji je dobro reagirao u jednoj od rijetkih prilika »narančastih«. Imao je Zadar nekoliko dobrih pokušaja, ali siguran je na golu Šibenika bio Antonio Đaković. Očekivano, oba trenera, u nastavku su potpuno promijenili sastave, pa su za Zadar zaigrala i nekolicina juniora. U 53. minuti Šibenik je poveo 2:0. Ubačaj Kristijana Pavičića zaustavljen je rukom u zadarskom 16-ercu, pa je sudac Slaven Brkić pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je u pogodak pretvorio Ivan Roca. Imao je Zadar u 63. minuti priliku smanjiti rezultat, ali je jedanaesterac Kristijana Jurića obranio vratar Luigi Mišević. Razigrao se potom Šibenik, koji je mogao i uvjerljivije slaviti, ali rezultat se više nije mijenjao.


ŠIBENIK       2




ZADAR       0


ŠIBENIK – Stadion na Šubićevcu. Sudac: Slaven Brkić (Šibenik). Strijelci: 1:0 Majić (25’), 2:0 Roca (53’ – 11 m).


ŠIBENIK: Đaković, Gačić, Punčec, Dujmović, Kolega, Appah, Pozo, Cvijanović, Majić, Delić, Božić. Još su igrali: Mišević, Morrison, Osmanković, Sopić, Brajković, Roca, Marijanović, Pavičić, Kulušić, Toševski, Kulušić. Još su igrali: Čeko, Gluščević. Trener: Mario Carević.


ZADAR: Matasović, Kordić, Jakir, Gregov, Muić, Djeveljekaj, Perić, Jukić Peladić, Luetić, Serbinov, Grgić. Još su igrali: Subašić, Jurić, Iveljić, Vejić, Baričević, Bilić, Stokić, Šoša, Ricov, Bezer, Ereš, Fatović, Kuš, Rončević, Vukadinović, Miletić, Letunić, Šutalo. Trener: Marin Oršulić.