Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Serie A

Juventus uvjerljivom pobjedom u Lecceu privremeno preuzeo vrh ljestvice

Autor: Hina

22.01.2024. 08:48
Juventus uvjerljivom pobjedom u Lecceu privremeno preuzeo vrh ljestvice

Foto: Danilo/Foto REUTERS

Marin Pongračić je odigrao cijelu utakmicu za Lecce



LECCE U posljednjem nedjeljnom ogledu 21. kola talijanske Serie A nogometaši Juventusa su pobjedom 3-0 osvojili tri boda kod Leccea.


Sve golove Juventus je postigao tijekom drugog poluvremena, a junak pobjede bio je Dušan Vlahović koji je zabio prva dva, u 59. i 68. minuti. Kod prvog je spretno zahvatio loptu, a kod drugog je poentirao iz blizine. Sve je okončano u 85. minuti kada je Bremer glavom postavio konačnih 3-0. Hrvatski nogometaš Marin Pongračić je odigrao cijelu utakmicu za Lecce.


Juventus je privremeno došao na vrh ljestvice. Ima bod više od Intera, ali klub iz Milana ima utakmicu manje. Lecce je ostao 14. na ljestvici.




Genoa je u gostima svladala Salernitanu 2-1, a u obje momčadi su se istaknuli hrvatski nogometaši. Domaćin je poveo već u drugoj minuti kada je strijelcu Marteganiju asistirao Domagoj Bradarić. Genoa je vrlo brzo izjednačila, samo deset minuta kasnije nekadašnji hrvatski reprezentativac Milan Badelj je asistirao Reteguiju.


Genoa je do sva tri boda stigla u 58. minuti, a tada je Islanđanin Gudmundsson s bijele točke pogodio za konačnih 2-1. Genoa se popela na 11. mjesto, dok je Salernitana i dalje na samom dnu ljestvice.


Bradarić i Toma Bašić, novi član kluba iz Salerna, bili su udarnoj momčadi domaćina, s tim da su obojica zamijenjeni. Bašić je izašao u 68., a Bradarić u 82. minuti. Badelj je odigrao cijelu utakmicu za Genou.


Nogometaši Empolija osvojili su tri domaća boda, s uvjerljivih 3-0 su nadigrali Monzu. Igrač utakmice bio je Poljak Szymon Žurkowski koji je postigao sve golove za Empoli koji je time upisao tek četvrtu pobjedu ove sezone. Ujedno je bio ovo tek drugi domaći uspjeh toskanske momčadi koja je unatoč tome ostala na pretposljednjem mjestu ljestvice.


Početkom drugog poluvremena za goste je zaigrao hrvatski napadač Mirko Marić.


U prvom nedjeljnom ogledu Frosinone je pred svojim navijačima svladao Cagliari 3-1 premda su gosti poveli golom Sulemane u 26. minuti. Preokret je uslijedio u nastavku, a za Frosinone su pogađali Mazzitelli u 64., Soule u 75. i Kaio Jorge u 95. minuti.


Preostale utakmice ovog kola se igraju u veljači pa se tako 14. veljače sastaju Bologna – Fiorentina, 22. veljače Torino – Lazio, a 28. veljače Sassuolo – Napoli i Inter – Atalanta.


Standings provided by Sofascore