Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Europska plivačka federacija

Ražancu završnica Otvorenog plivačkog kupa LEN-a

Autor: Šime Ćurko

20.01.2024. 10:39
Ražancu završnica Otvorenog plivačkog kupa LEN-a

Foto: KDP Donat



Europska plivačka federacija (LEN) dodijelila je Ražancu domaćinstvo zadnje utrke međunarodnog Otvorenog plivačkog kupa (LEN Open water cup). Riječ je o natjecanju tijekom kojeg je prošle godine organizirano šest utrka, a zadnja stanica bila je Barcelona. Prethodno se plivalo u Izraelu, Italiji, Srbiji, Slovačkoj i Makedoniji. Jasno je stoga da se Ražanac našao u odabranom društvu, čemu se može zahvaliti prethodno kvalitetno organiziranim maratonima u Rtini, mjestu koje je u sastavu Općine Ražanac. Brojni plivači okušat će se ispred ražanačke rive, na ruti od 10 km, koja je olimpijska disciplina.


– Velika je ovo čast i obveza za Savez, KDP Donat i domaćina, Turističku zajednicu Općine Ražanac. Hrvatska je prvi put dobila domaćinstvo ovog plivačkog natjecanja i smatram da bi se svi čimbenici trebali uključiti u realizaciju, kako lokalni, tako i na razini države. Kad se vidi da smo u skupini s Barcelonom, Beogradom, Piombinom i Eilatom, svjetskim plivačkim središtima, s dugom tradicijom, velika je čast u Ražancu organizirati završnicu, na kojoj će se odlučivati o ukupnom pobjedniku cijele serije, a sve to prate izdašne novčane nagrade – kaže Dražen Adžić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja i predsjednik KDP Donat.


– Vjerujem da ćemo se iskazati u najboljem izdanju, jer KDP Donat ima veliko iskustvo u organizaciji, a u Općini Ražanac, na čelu s načelnikom Damirom Jordanom i Antom Miletićem, predsjednikom Turističke zajednice, imamo veliku potporu. Pripreme za ovaj događaj su već počele prošle godine kad smo se također kandidirali, ali nismo nažalost prošli. Sada je vrijeme za iskazati se i zadržati ovu poziciju za niz godina – zaključio je Adžić.