Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

NESREĆA

Vucelić: Ozlijeđeni u karlovačkoj i ogulinskoj bolnici te KBC-ima Rijeka i Zagreb

Autor: Hina

06.01.2024. 14:35
Vucelić: Ozlijeđeni u karlovačkoj i ogulinskoj bolnici te KBC-ima Rijeka i Zagreb

Foto: ilustracija



Ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Perica Vucelić izjavio je Hini kako je nakon noćašnje teške prometne nesreće kod Karlovca u kojoj su tri osobe poginule, šestero ozlijeđenih odvezeno u karlovačku, a dvoje u ogulinsku bolnicu, dok ih je troje u KBC-u Rijeka te jedan u KBC-u Zagreb.


Kazao je i da je komunikacija s ozlijeđenima bila je otežana jer je riječ o strancima.


Karlovačka policija izvijestila je da je promet na autocesti A1 između čvora Novigrad na Dobri i čvora Karlovac u smjeru juga normaliziran nešto prije 9 sati.




Bižanović za HTV: U nesreći sudjelovalo vozilo s hrvatskim i mađarskim tablicama


Državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović izjavila je za HTV da je očevid provelo županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu u suradnji s policijom PU karlovačke.


“Prometna nesreća dogodila se oko 1.40 na autocesti A1. U nesreći su sudjelovala dva vozila – jedno je bilo mađarskih registracijskih oznaka, a drugo je imalo hrvatske registracijske oznake. Prema rezultatima očevida prometnu nesreću uzrokovao je vozač mađarskog vozila”, kazala je.


Uslijed nepropisnog kretanja, kada se kretao autocestom iz pravca juga prema sjeveru, dakle prema Karlovcu – najprije je vozilom zahvatio metalnu ogradu uz desni rub kolnika te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Potom je prešao središnji dio cijele autoceste i vozilom je prešao na suprotnu kolničku traku, dakle pravac Zagreb-Split. Udario je prednjom stranom vozila u vozilo koje se propisno kretalo iz pravca Karlovca prema Splitu, vozilo hrvatskih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći poginuli su vozač i putnik u vozilu hrvatskih registracijskih oznaka te jedna osoba iz mađarskog vozila. Ostalih 11 osoba iz mađarskog vozila prevezeno je bolničke ustanove radi pružanja daljnje liječničke skrbi, kazala je Magdić Bižanović.


Nije mogla potvrditi je li točno da je vozač u vozilu s mađarskim registracijskim oznakama prevozio migrante, jer kako kaže, identitet svih osoba još nije utvrđen.