Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

VINSKE KRONIKE

Nek svaki mjehurić bude vaš ples radosti, a svaki gutljaj vaš trijumf

Autor: Manuela Plohl

28.12.2023. 17:34
Nek svaki mjehurić bude vaš ples radosti, a svaki gutljaj vaš trijumf

Foto: PEXELS



Doček Nove godine je magični trenutak koji poziva na slavlje. Razdoblje je to u kojem dajemo osvrt na prošlu godinu, ali i upućujemo optimističan pogled prema onome što dolazi. U tom čarobnom prelasku iz starog u novo nema pića koje bolje odražava radost, luksuz i slavlje od pjenušca. Pjenušac svojom blistavom igrom mjehurića postaje simbol slavlja, a doček Nove godine prilika je da otvorimo boce najfinijih kapljica i podijelimo trenutke s najbližima.


Dok kročimo stazama pjenušaca, istražujući svijet elegantnih i sofisticiranih vina koja će obogatiti našu novogodišnju noć, kroz mirisne note, živopisne boje i karakteristične arome otkrit ćemo nekoliko vrhunskih pjenušaca dostupnih u Hrvatskoj, svaki sa svojom pričom i spreman oživjeti našu proslavu na jedinstven način.


1. Charles Heidsieck, Reserve


Godinama je proglašavam najboljim non vintage pjenušcem svijeta. Ovaj šampanjac odlikuje se složenim mirisima voća, badema, citrusa i brioša, koji će vas oduševiti već pri prvom gutljaju. Pjenušac je to savršene autolitike, ali i savršene pitkosti. Charles Heidsieck Brut Reserve nosi pečat tradicije i elegancije. Neka vam ova kapljica francuske raskoši bude najbolja pratnja u ruci prilikom dočeka Nove godine.


2. Meneghetti, Classic




Meneghetti Classic predstavlja istinsku poslasticu za ljubitelje pjenušaca. Ovaj istarski dragulj očarat će vas svojim voćnim notama i lijepom svježinom, dok mu dugotrajan završetak pruža sofisticiranost koja će se savršeno uklopiti u svečanu atmosferu dočeka Nove godine.


3. Veralda, Xtrian Rosé


Osvježavajući i profinjen, Veralda Xtrian Rose Brut će vas osvojiti svojom vibrantnom bojom i harmoničnim spojem crvenog voća i mineralnosti. Ovaj pjenušac iz Istre nosi u sebi energiju i radost koja će razveseliti vaše nepce u proslavi novogodišnje noći.


4. Jagunić, Blanc De Blancs


Hrvatska ima svoj adut u svijetu pjenušaca, a to je Jagunić Blanc de Blancs. Ovaj šampanjac napravljen u bijeloj maniri od bijelog grožđa baš kao što mu ime govori, oduševit će vas svježinom, bademastim aromama i sofisticiranim notama citrusa. Neka Jagunić bude vaš izbor za elegantan ulazak u Novu godinu.


5. Billecrt-Salmon, Reserve


Klasika koja nikada ne izlazi iz mode, Billecart-Salmon, Reserve Brut Champagne je sinonim za vrhunski užitak. Svojom izraženom svježinom i divnom autolitikom oduševit će ljubitelje klasičnog stila. Neka vaša čaša bude ispunjena profinjenošću francuskog šampanjca koji mami na još.


6. Šember, Rosé


Pjenušac Šember, Rose, odiše toplinom i strašću obiteljske vinarije Šember. Ovaj pjenušac nosi priču o ljubavi prema zemlji i tradiciji koja se njeguje generacijama, Svojevremeno proglašavan najboljim ružičastim pjenušcem Hrvatske, svakako je ušetao u legendu. Mirisna aromatika crvenog voća i suptilne note ruže čine ovaj pjenušac posebnim, pružajući toplinu obiteljskog okupljanja u svakom gutljaju.


7. Krug, Grande Cuvée


Krug Grande Cuvée je remek-djelo poznate kuće Krug, gdje svaka boca predstavlja umjetnost i strast prema perfekciji. Ovaj pjenušac priča priču o strpljenju i preciznosti u procesu proizvodnje, stvarajući harmoniju između bogatstva voćnih aroma i kompleksnosti zrelog okusa. To je pjenušac za ljude koji cijene vrhunsku umjetnost vinarstva.


8. Ruinart, Rosé


Ruinart Rosé, dijete najstarije šampanjske kuće, nosi u sebi eleganciju i suptilnost. Njegova priča o ljubavi prema ružičastim nijansama i profinjenim voćnim notama oživljava svaku proslavu. Svaka boca Ruinart Roséa priča nam priču o ljubavi koja traje i čini svaki trenutak posebnim.


9. Korak, Blanc de Blancs


Vinarija Korak i njihov Blanc de Blancs odražavaju stručnost i predanost. Ovaj pjenušac priča priču o fenomenalnom terroiru, izražavajući svježinu i čistoću u svakom gutljaju. To je priča o spoju tradicije i inovacije, stvarajući nezaboravno iskustvo na nepcu. Kaplja savršenstva s Plešivice.


10. Ferrari, Riserva Lunelli


Ovaj vintage pjenušac predstavlja vrhunac talijanske elegancije. Ova pjenušava priča istražuje najbolje od Chardonnay grožđa iz regije Trentino, stvarajući bogatstvo aroma agruma, hrskavosti i dugotrajnog završetka. To je priča o putovanju prema vrhu, gdje se svaki korak ocrtava u kapima ovog čudesnog pjenušca.


I tako sa čašom u ruci, dok se oko nas pali vatromet, neka posljednje sekunde godine budu obasjane svjetlucavim zrakama pjenušca. Nek svaki mjehurić bude vaš ples radosti, a svaki gutljaj vaš trijumf. U čaši pjenušca krije se ne samo ukus prošlih uspomena, već i obećanje novih početaka. Zato podignimo čaše u zrak, neka zvuk njihovog dodira bude fanfara za još jednu godinu ispunjenu ljubavlju, srećom i nezaboravnim trenucima. Neka pjenušac bude vaš vodič u novo poglavlje, a svaki mjehurić neka bude podsjetnik kako svaki trenutak vrijedi proslaviti. Sretna vam Nova 2024. godina!