Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

požar ugasili vatrogasci

Zbog uporabe pirotehnike u Pakoštanima izbio požar na autu i kiosku

Autor: K.E.

27.12.2023. 10:01
Zbog uporabe pirotehnike u Pakoštanima izbio požar na autu i kiosku

Foto: Arif Sitnica



Policijski službenici diljem županije poduzimali su mjere i radnje u cilju sprječavanja protupravnih ponašanja pa tako nisu zabilježeni događaji koji bi u većoj mjeri uznemirili građane. Sva održana javna okupljanja protekla su u redu. Apelirajući na građane u svezi rukovanja pirotehnikom, te provodeći tradicionalnu preventivnu akciju kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i zlouporabom vatrenog oružja, nisu evidentirana ozljeđivanja građana tijekom uporabe pirotehnike.


Zabilježena su dva oštećenja zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, u subotu, 23. prosinca oko 21 sati u Pakoštanima je uslijed uporabe pirotehničkog sredstva, na vozilu 57-godišnjeg vlasnika izbio požar kojom prilikom je izgorio prednji dio vozila te je oštećen tovarni dio, dok je oštećena i vanjska strana kioska, pored kojeg je automobil bio parkiran. Požar su ugasili vatrogasci.


U petak, 22. prosinca u poslijepodnevnim satima u Zadru u Ulici 112. brigade, nepoznati počinitelj je bacanjem pirotehničkog sredstva oštetio staklo na vratima prostorija trgovačkog društva.