Foto: Pixabay
Ovo je povrće koje se može koristiti na bezbroj načina
Prekrasna na izgled i bogata hranjivim tvarima i vitaminima, bundeva je nezaobilazno povrće u ovo doba godine.
Pečena u pećnici ima fin okus koji se slaže i s bijelim mesom i ribom.
Sastojci:
- 1,5 kg bundeve
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 grančica ružmarina
- 2 režnja češnjaka
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema: Bundevu prerežite na pola, ispraznite dio sa sjemenkama i pažljivo je narežite.
Rasporedite kriške u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite, popaprite i dodajte iglice grančice ružmarina.
U blizini bundeve stavite i cijele režnjeve češnjaka, bez da ih gulite.
Pokapajte s 3 žlice ulja i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° otprilike 40-45 minuta, okrećući kriške na pola pečenja.
Pustite bundevu da se ohladi i poslužite, skinuvši koru. Prelijte uljem u kojem ste umiješali sad već mekane i ukusne režnjeve češnjaka.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
OŠTRA REAKCIJA
Obitelj poginulog Gorana zgrožena izjavama bivšeg ministra. “Banožić je prevršio svaku mjeru”
Kultura
osvrt na "izazivače"
Svaki poen, kapljica znoja i razbijeni reket nose težinu
Košarka
Zazelenio se i Maksimir
U 8. kolu Lige za popunu Prve muške lige nova pobjeda Opus Puntamika
Županija
nekoliko naselja
Završeno uklanjanje otpada s divljih odlagališta u okolici Benkovca
Nogomet
Engleska
Sada je i službeno. Arne Slot je od lipnja novi trener Liverpoola
Zadar
POZNATI TURNIR
Dalmatinko Cup u Zadar dovodi 3500 sudionika i bivšu Zlatnu loptu
Crna Kronika
OMALOVAŽAVANJE STIJEGA
Zapalio hrvatsku zastavu, snimio video o tome i objavio. Sada je 18-godišnjak dobio mjesec dana zatvora
Županija
vječna ljubav
DIJAMANTNI PIR Anka i Anđelko Škontra iz Poljica Briga u dobru i u zlu 60 godina
Scena
"Praznici u maju"
Zagrebačka grupa Pavel predstavila je novu pjesmu
Zadar
PROMOCIJA TABLETIĆA