Foto: Bojan Bogdanić
Večerašnjim koncertom grupe Elemental na Staroj pijaci četvrti Festival mesa Meat Me ulazi u svoju završnu fazu. Meat Me 4.0 dosljedno je nastavio niz od tri prethodna festivalska eventa koja su prezentirala gastronomiju, prvenstveno mesne namirnice i jela Zadra i njegovog kraja.
Pa i u svojoj završnoj, vikend fazi, kada je festivalsko radno vrijeme produženo do 24 sata, Meat Me 4.0 nasljeđuje svoja prošla izdanja pod geslom – „Mesa i igara!“. Zato u petak navečer sviraju Elemental, a u subotu grupa Silente. Zagrebački bend Elemental nastupa večeras u 21 sat i ove godine slavi četvrt stoljeća glazbe i stihova bez kojih je danas teško zamisliti domaću glazbenu scenu. Bili su među pionirima domaćeg hip hopa, predvodnici generacije koja je jasno izražavala stav, pazeći pritom na umjetničku vrijednost i kvalitetu svakog aspekta kulture koje su bili dio. Remi i ekipa predstavit će nam svoju originalnu glazbenu smjesu koja kombinira različite glazbene žanrove, uključujući hip-hop, elektroniku, rock i alternativni beat.
U petak ujutro gastronomski show priredio je nadaleko poznati zadarski chef Tomislav Karamarko. Tema koju je obradio uz pomoć učenika HTU škole Zadar bila je divljač. Vepar u bogatom tamnom umaku s njokima te teleći medaljoni s brusnicama i vrganjima s knedlama od kruha kao prilogom – jela su kojima je Karamarko dao posvetu dalmatinskoj i hrvatskoj gastronomskoj baštini. Glavna staništa ove krupne divljači su, bar do prije desetak i više godina, bila daleko od Dalmacije, ali su tamni umaci s divljači odavno ušli u sezonske jelovnike u ovom kraju. Festivalski se ambijent sjajno ovih dana uklopio u razigranu svakodnevicu glavne zadarske Tržnice. A baš je zadarska pijaca ovih dana puna i šarena: ima tu svega, od kasnih bresaka, jabuka i grožđa, tek pristiglih mandarina, ličkih svježih vrganja, tek ubrane svježe endivije, ali i još uvijek mirisnih rajčica… U cijelom tom pijačno-festivalskom šušuru dobro je zastati i u opuštajućem atriju Wine Gardena, koji u okviru Meat Me 4.0 vrlo odgovorno i sadržajno predstavlja vina zadarskog kraja.
Dok traje festival dimit će se i s festivalskog roštilja na kojem je moguće dobiti svega, od bifteka do janjetine. Tako će biti, naravno, i večeras kada stižu Remi i Elemental, a ulaz je, naravno, besplatan…
najnovije
najčitanije
Kultura
Zbog narušavanja ugleda
Društvo hrvatskih filmskih redatelja isključilo Matanića iz članstva
Nogomet
Lijepa cifra
Nagradni fond Svjetskog prvenstva u nogometu 655 milijuna dolara, prvak će dobiti 50 milijuna
Hrvatska
Zagrebački nadbiskup
Nadbiskup Kutleša o slučaju časne sestre: ‘Da su mnogi šutjeli, ne bi bilo toliko dezinformacija’
Zadar
Pregled dana
PET VIJESTI DANA Dan obilježili gradonačelnikov susret s medijima i premijera filma ‘260 dana’
Zadar
Sreća u nesreći
Premijera filma 260 dana u Višnjiku nakratko prekinuta jer je gledateljici pozlilo, spasio ju poznati zadarski liječnik
Zadar
Sreća u nesreći
Premijera filma 260 dana u Višnjiku nakratko prekinuta jer je gledateljici pozlilo, spasio ju poznati zadarski liječnik
Zadar & Županija
Ostao bez nasada
Bivši sudionik šou-emisije »Ljubav je na selu« u šoku! Posjekli mu 25 maslina
Zadar & Županija
OD 15. prosinca
Radovin dobio novi vrtić: 55 djece krenulo u tri skupine
Zadar
oprema za rad
Pacijentica upozorila na manjak opreme, Kolega opovrgava: Ginekološka ordinacija ima ultrazvuk, ali…
Zadar
Savršen poklon