Foto: Bojan Bogdanić/TZG Zadar
Pravi dalmatinski tingul od pulastra s rimskim njokima i pačja prsa u svjetlom umaku s pirjanim crvenim kupusom, ukupno više od stotinu porcija serviranih u ekološkim (kartonskim) zdjelicama, jela su koja su obilježila drugi dan zadarskog Festivala mesa Meat Me 4.0 na zadarskoj Staroj pijaci. U srijedu su za kuhače i zdjele bili odgovorni prof. Renato Kraljev i njegovi učenici iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.
Brzina kojom su pripremljene porcije prodane, u svega sat i pol, govori o tome da su ova baštinska jela, perad u umaku s zanimljivim prilozima, dobro pogođeni dio festivalskog menija.
Ispod festivalskog šatora i na obližnjim štandovima s maslinovim uljem, izvrsnim otočkim ovčjim sirevima, pršutom i pancetom, te Ninskom soli, zatim u Wine Gardenu koji nudi vina isključivo iz Zadarske županije, vladao je opušteni šušur primjeren babljem ljetu koje još nije ustuknulo pred jesenskim zahlađenjem.
Program je odlično vodio Ivica Štorić „ne dajući mira“ brojnim sugovornicima, glazbu je puštao dj Marko Milin, a ponuda hrane i pića je puno raznovrsnija od osnovnog dnevnog menija.
Da ponovimo: Gradelada je grill kantun s vratinom, odležanim ribeye odrescima, janjećim ossobuccom i piletnom u marinadi, Chef’s Corner nudi tingul od pivca, juneći šug, šljive u panceti i jelenov millefolie, dok je fast food kantun zapravo food truck svima poznatih majstora za maštovitu brzu hranu Picnic Mingle & Fun. Tu je i veliki šank cocktail bara s raznim vrstama pića, ponajviše maštovitim koktelima.
Program Meat Me 4.0 prekida se svakog dana održavanja u 14 sati i potom nastavlja od 18 do 23 sata.
Glavnu ponudu trećeg festivalskog dana, sutra u četvrtak, činit će jela od iznutrica. Zbog toga na festival stiže ekipa iz jednog od najpopularnijih zagrebačkih restorana Tač. Baš je prije nekoliko dana Tač dobio osobito priznanje: po izboru magazina Dobra hrana, restoran Vesne i Tihomira Miletića proglašen je najboljim tradicionalnim restoranom u Hrvatskoj.
Ovo poznato mjesto zagrebačkog i hrvatskog ugostiteljstva najlakše je opisati kao živi salon hrvatske nacionalne kuhinje, jer u svojoj ponudi pokriva svu raznolikost gastronomije naše zemlje, a u Zadru će pripremati mnogima omiljene tripice te brizle.
najnovije
najčitanije
Scena
"Praznici u maju"
Zagrebačka grupa Pavel predstavila je novu pjesmu
Hrvatska
novi MINISTAR GOSPODARSTVA
“To poduzeće je nastalo kad sam imao 14 godina, ne vidim prostora za sukob interesa”
Zadar
mjere predostrožnosti
Policija će snimati košarkašku utakmicu Zadra i Splita
Feelgood
SKLADAN ODNOS
Pronađite savršenog partnera. Ovi horoskopski znakovi čine najbolji par
Scena
»Sedmo nebo«
Makarska grupa Rezerve objavila je novi album, najavljen je singlom “Tvoja ljubav”
Zadar
HUMANITARNA AKCIJA
Mladi Zadranin Karlo Magaš treba našu pomoć
Zadar
PROMETNE ZGODE I NEZGODE
VIDEO Čudan manevar vozača na autocesti kod Zadra: ‘Svakodnevnica na hrvatskim cestama…’
Hrvatska
Promjena na čelu redakcije
Slavica Bakić v.d. glavne urednice Novog lista, Zadarskog lista i Glasa Istre
Zadar
MODNA SCENA
Zadarske ulice uljepšane haljinama i unikatnim stilovima
Zadar & Županija
NERADNA NEDJELJA