Foto: Pixabay
Klasični recept uključuje upotrebu određene vrste tjestenine
Ovo jelo je zapravo vrlo jednostavno i brzo za napraviti. Sastojci koji ga čine su malobrojni i pravi, ali moraju biti izvrsne kvalitete.
Sastojci
- 180 g tjestenine penne (eventualno rigatona)
- 200 g pelata (alternativno oguljene i zgnječene zrele rajčice)
- 1 crvena čili papričica
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- soli po ukusu
- peršin po ukusu
Priprema
U tavi sitno nasjeckajte režanj češnjaka, dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i čili.
Pirjajte ne više od 2-3 minute. Zatim isključite vatru i ostavite da se hladi još 2 minute.
Sada u umak dodajte pelate i ponovno upalite vatru na srednju jačinu. Nastavite kuhati umak oko 15 minuta.
Za to vrijeme u posudi zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte penne.
Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Pokušajte sve lagano miješati barem 2 minute.
Tanjure pospite nasjeckanim peršinom i – za one koji to vole – s malo naribanog sira pecorina romana.
najnovije
najčitanije
Nogomet
NJEMAČKI KLUB
Bayer u problemima s ozljedama, Alonso: Možda i ja zaigram
Nogomet
azijska liga prvaka
Pobjeda Al Nassra, dva gola Ronalda, Brozović nastupio
Svijet
AMERIČKI PREDSJEDNIK
Uoči odlaska iz Bijele kuće, Biden posljednji put pomilovao purice
Hrvatska
razgovor
Plenković razgovarao s Trumpom o bilateralnim odnosima i Ukrajini
Hrvatska
PREMIJER
Plenković: Ne postoje nikakvi ‘tajni letovi’, radi se o provedbi Dublinskog režima
Crna Kronika
strava u slavoniji
Nasred ulice izboden muškarac, preminuo u bolnici
Zadar
U OBJEKTIVU
MODNA ANALIZA Gradske ulice i ove su subote bile pune odličnih street style komada
Županija
kupnja
I ovu nedjelju otvoren određen broj trgovina u Zadru i županiji, donosimo popis
Zadarski prsten
odzvonilo neodgovornima
Kamere i kazne s ciljem zaštite prirode u Vrsima
Zadar
glazbena diva