Zadar Cooking Class, radionice kuhanja, nov i krativan turistički koncept prema receptu zadarske agencije „Terra“, protekle je zimske dane u Zadru upotpunio gostovanjima najpoznatijih imena domaće gastronomske scene poput Toma Gretića, Ivana Pažanina i Tomislava Karamarka.
U novouređenom prostoru u ulici Madijevaca 10, u samom srcu grada, vrsni chefovi polaznike su učili o novim načinima pripreme jela, obrade namirnica, ali i o tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji te slasnim desertima. Osim edukativnog, Zadar Cooking Class polaznicima je u 2018. godini pružio posve nov i zabavan sadržaj u gradu, onaj najfinijih mirisa i okusa, a osim radionica kuhanja za amatere i profesionalce uz vrsne chefove, organizirane su i ekskluzivne večere u restoranu 2Ribara.
Hrvoje Zirojević 18. siječnja održat će dvije radionice, za profesionalne kuhare i amatere, a obe su već su rasprodane. Ovaj će vrsni chef 19. siječnja pripremiti i večeru sa pet slijedova u restoranu 2Ribara za koju se još uvijek stignete prijaviti.
22. siječnja chef Josip Vrsaljko podučit će vas izradi macaronsa – finih, šarenih francuskih kolačića, 25. siječnja tajnama modernih deserata u čašicama (verrine), 26. siječnja otkrit će vam kako do najboljeg domaćeg kruha te podijeliti znanje o kiselim i običnim tijestima. Ukoliko pak niste sigurni kako napraviti savršeni cheescake, prijavite se na radionicu 29. siječnja, koju također vodi ovaj vrhunski poznavatelj slatkoga.
Uskoro slijedi i prava poslastica za ljubitelje azijske kuhinje, jer u Zadar stiže chef Vid Nikolić. Ovaj kuhar sa dvadesetogodišnjim iskustvom inspiraciju za azijske specijalitete pronalazi na samom njihovom izvoru, putujući po Aziji pronalazi ukusnu hranu i otkriva recepte koje u svojoj domovini dovodi do savršenstva.
Prvi hrvatski chef koji ima emisiju na 24kitchen David Skoko, nakon snimanja, stiže u Zadar održati radionice, i za profesionalce i amatere. Datumi su 31. siječnja i 2. veljače, a rezervacije na stranici kuhaj.eu. Prvog dana veljače Skoko će za pripremiti i ekskluzivnu večeru u 2Ribara.
Veljača je rezervirana i za Janeza Bratovža, jedinog slovenskog kuhara čiji je restoran uvršten na San Pellegrinijev popis 50 najboljih restorana u svijetu. Njegove specijalitete odlikuje preciznost i profinjenost u što će se svi gurmani moći uvjeriti i u Zadru, na radionici kuhanja te također na večeri u restoranu 2Ribara.
najnovije
najčitanije
Zadar
TRN U OKU ZADAR
‘Sad je tamo potpuni kaos’: Zadrani se žale na gužve na vrhu Puta Bokanjca: ‘Zeleno je pet sekundi…’
Scena
Pop megazvijezda
Američka glazbenica dominira ljestvicama, u tjedan dana prodala 1.9 milijuna albuma
Hrvatska
PRAZNIK RADA
Nitko više nema volje za radničke akcije! Sindikati ove godine ne organiziraju tradicionalnu prvosvibanjsku povorku
Košarka
NBA
Milwaukee smanjio na 2-3 protiv Indiane
Feelgood
Životna filozofija
Danski koncept “pyt” za uklanjanje stresa i briga i početak iznova
Zadar & Županija
BOGAT PROGRAM
Ne znate gdje za Praznik rada? U Zadarskoj županiji organizirano niz prigodnih događanja
Zadar
CIJENE SLADOLEDA
Pogledajte kako se kreću cijene kuglice sladoleda na Poluotoku: ‘Možda je to malo puno dati za sladoled…’
Zadar
POTREBA ILI TREND
U Zadru raste broj igraonica i rođendaonica za dječje proslave
Scena
ČLAN SASSUOLA
OSVOJIO MNOGE JEDNOSTAVNOŠĆU: Reprezentativac Martin Erlić u sretnoj je vezi sa Zadrankom
Zadar & Županija
PROPALI POGON