Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

USPJEŠNA GODINA Zadarska županija zabilježila 15 milijuna noćenja

18.12.2018. 15:48
USPJEŠNA GODINA Zadarska županija  zabilježila 15 milijuna  noćenja


Danas je u hotelu Kolovare održana 9. Skupština Turističke  zajednice Zadarske županije. Glavne teme Skupštine odnosile su se na  izvršenje Programa rada, turističkom prometu i financijskom izvješću   od siječnja do rujna 2018., zatim na prijedlog rebalansa financijskog  plana za 2018., a direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija najavila je i prijedlog Programa rada Turističke zajednice Zadarske županije  s financijskim planom za 2019. godinu.
Kadija je kazala kako, iako su tek na na devetomjesečnom izvješću,  sa sigurnošću može potvrditi uspješnu godinu koja se polako bliži svome kraju.


Uspješna godina
– Iza nas je zaista uspješna godina. Skupštini smo predložili rebalans,  Izvješće i program rada za 2019. godinu. Zadovoljni smo i prihodima s  obzirom na povećanje boravišne pristojbe, uprihodili smo nešto više  sredstava koja smo već uložili u kampanje, povećanje oglašavanja, nove  foto i video materijale koje je javnost već imala priliku vidjeti, a dogodine nadopunjujemo materijale te i dalje ulažemo u oglašavanje, potičući tako cijeli sustav da usvoji isto, kazala je Kadija.
U prvih 9 mjeseci 2018., Kadija je kazala kako TZ Zadarske županije  bilježi povećanje dolazaka od 5 posto i noćenja od 6 posto, s time da je  najveće povećanje bilo u objektima u domaćinstvu koji su zabilježili 9  posto rasta u dolascima i 6 posto u noćenjima. Kampovi i hoteli bilježe  stagnaciju, nekonvencionalni smještaji jako veliko povećanje u  noćenjima od čak 15 posto, dok je u nautici povećanje noćenja od 2  posto.
-U 9 mjeseci Zadarska županija tako se približila 14 milijuna  noćenja, a sad već znamo brojke i za 11 mjeseci koje govore kako smo  blizu 15 milijuna noćenja, kazala je Kadija.


Prihodi TZ-a
TZ Zadarske županije rebalansom je povećala prihode od boravišne  prostojbe na 5 400 tisuća kuna, što je slijed povećanja iznosa boravišne  prostojbe za jednu kunu  u 2018. godini. Nešto značajnije povećanje  dogodilo se i u sektoru nautike. Prihodi od proračuna, nastavila je Kadija,  odnose se na prihode za zajedničke aktivnosti od strane Županije.
-Napravljena je korekcija sukladno ostvarenim aktivnostima pa tako  naši osobni prihodi broje 6 860 000 kuna. Tome pribrajamo prijenos  koji je nakon zaključenja 2017. godine puno veći od tada planiranog, a  koristit će se za aktivnosti u prvoj polovici godine, kazala je dodavši kako ukupna novčana sredstva koja TZZŽ ima na raspolaganju iznose gotovo 8.5 milijuna kuna, što je 11 % povećanje u prihodima.
Interni marketing, naglasila je Kadija, bilježi povećanje od 42 posto  zbog značajnog ulaganja u edukciju i rad sa sustavom.
-Prošle godine započeli smo brend strategiju, izradili nove promotivne foto i video materijale, odrađene su značajne korekcije, posebice u  potporama većim, globalnim događanjima koji su se ove godine odvili  u našoj županiji, uz veliki medijski odjek u stranim medijima, zaključila  je Kadija.