Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sukošanka preuzela upravljanje Splitom

11.04.2017. 22:00
Sukošanka preuzela upravljanje Splitom


Nekadašnji gradonačelnik Splita Ivo Baldasar u utorak je u gradskoj upravi Vladinoj povjerenici Branki Ramljak predao primopredajno izvješće i tom prilikom poručio kako je više nego zadovoljan izborom povjerenice, s obzirom da je i osobno poznaje pa joj grad mirne savjesti ostavlja tijekom sljedeća dva mjeseca do lokalnih izbora.
Branka Ramljak će obavljati poslove iz nadležnosti Gradskog vijeća i splitskog gradonačelnika, a tijekom obraćanja je izjavila kako će joj u prijelaznom razdoblju ovlasti biti uglavnom tehničke naravi, kao i da joj je zadatak da grad normalno funkcionira te da obveze preuzete u prethodnom razdoblju dovede do kraja.
– Proračuna nema, a ono što ćemo omogućiti da funkcionira je hladni pogon i neke aktivnosti koje su tijekom sljedeća dva mjeseca važne za naš grad, posebno fešta Sv. Duje, pa ćemo voditi računa da se sve odvija u okviru naših mogućnosti, kazala je Ramljak.
Zahvalila je Ivi Baldasaru i njegovim zamjenicima Goranu Kovačeviću i Aidi Batarelo, koja se nije pojavila na primopredaji. Rekla je da su to ljudi koji jako vole grad Split i koji su u posljednje četiri godine sve usmjerili za dobrobit grada. Istaknula je i da je Split poseban i različit, no da nema razloga da ne budu zajedno u svim važnim pitanjima.
Branka Ramljak doktorica je ekonomskih znanosti, porijeklom je iz Sukošana, te sestra načelnika ove općine Ante Martinca. Javnost ju je bolje upoznala nakon što je preuzela dužnost predsjednice Nadzornog odbora Hajduka. Njena obitelj u Sukošanu oduvijek je bila vezana za sport i Hajduk. Otac Rajko Martinac najbolji je strijelac u povijesti mjesnog kluba Zlatna luka. Brankin zarazni optimizam i energija za mnoge su bili presudni faktor kada je na krilima udruge “Naš Hajduk” stigla na Poljud i to nakon dugog navijačkog staža. U Splitu je od 1981. godine, gdje živi i radi kao redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu.