Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pudar: Pobjedom želimo učvrstiti karakter igrača

07.04.2017. 22:00
Pudar: Pobjedom želimo učvrstiti karakter igrača


Momčadi sa Stanova danas u 24. kolu Treće HNL predstoji gostovanje. Ali, gotovo kao da igraju kod kuće s obzirom da neće putovati van Zadarske županije. Za pola sata bit će u obližnjem Biogradu na Moru gdje će se sučeliti domaćinu Primorcu. To nikako ne znači da ih danas očekuje lagan posao, jer Biograjcima pomalo gori pod petama i sigurno će dati sve od sebe ne bi li u današnjem dvoboju došli do sva tri boda. S druge strane momčad Ivana Pudara poprilično rasterećeno može odigrati ovu utakmicu nakon tri uzastopne pobjede. Barem s aspekta psihološkog pritiska, ali uz napomenu da sigurno žele nastaviti ovaj pozitivan niz. Prvi dvoboj Zadra i Primorca u jesenskom dijelu prvenstva završio je bez pobjednika 1:1. Iako su sve opcije moguće ne bi se začudili da i ovaj ogled na kraju bude imao isti ishod. U svakom slučaju Zadrov strateg je u srijedu svojoj momčadi priredio jedan prijateljski susret kako bi stekao još bolji uvid u to koga u subotu poslati na travnjak na igralištu Kazimir i Silvestar.
– Dvoboj s Dragovoljcem je bila trening utakmica, tek jedan malo jači trening uoči dvoboja s Primorcem – kazivao je nakon utakmice Pudar.
– Želio sam isprobati neke igrače kroz utakmicu kako bih stekao još bolji uvid u mogućnosti nekih igrača. Činjenica je da protiv Biograjaca neće biti Želimira Terkeša i Dragana Župana i da moram pronaći zamjene za njih na toj utakmici. Također je u vrijeme mog dolaska u Zadar bilo nekoliko ozlijeđenih igrača koji su se oporavili i htio sam vidjeti u kakvom su trenutačno stanju. U svakom slučaju ova utakmica je imala svoju svrhu.
Što mislite o momčadi Primorca i jeste li ih imali priliku gledati?
– Jesam, gledao sam ih u prvom dijelu i to protiv Hajduka II. Poraženi su u toj utakmici rezultatom 4:2 iako su dvaput bili u vodstvu i nisu bili ništa lošiji od Splićana. U tom dvoboju suđenje nikako nije išlo Biograjcima u korist. U svakom slučaju Primorac ima nelošu momčad koja može svakome zapapriti. Uostalom, sve momčadi u Trećoj HNL, osim možda posljednje dvije su tu negdje, jedna do druge po kvaliteti. Svatko svakoga može pobijediti ako ima dobar dan. 
Kakvu utakmicu očekujete u Biogradu i postoji li možda iz prikrajka mogućnost da Zadar na kraju pretekne Hajduk II?
– U Biogradu očekujem čvrstu i žestoku utakmicu u kojoj će i Zadar i Primorac ići na pobjedu. Njima su bodovi važni u borbi za ostanak, a nama da bi učvrstili karakter igrača. Što se tiče borbe za naslov prvaka ona je već riješena. Hajduk II jednostavno mora ući u Drugu ligu jer im je to jedina svijetla točka u ovoj sezoni. Što se tiče Prve lige tu su opet podbacili, a u omladinskoj školi su sve žive trenere smijenili, pa više nemaju niti jednog trenera iz Dalmacije. Ali, mi se moramo koncentrirati sami na sebe i naš rad te na utakmicu s Primorcem koja je pred nama – kazao je na kraju razgovora Ivan Pudar.
I Primorcu su bodovi nasušno potrebni, u šest kola proljetnog dijela prvenstva osvojili su ih tek četiri. U dvoboju sa Zadrom momčad Primorca s klupe će voditi trener Leo Šarić koji u klubu obavlja i ulogu direktora. On je na klupi zamijenio Elvisa Brajkovića s kojim je sporazumno raskinut ugovor.
– Nas samo pobjeda drži na životu – kazivao je jučer Leo Šarić najavljući što je želja i kako će se Primorac danas postaviti kontra Zadra.
– Mi jednostavno danas moramo ići na pobjedu, na tri boda koja nam puno znače za nastavak sezone. Zadar maksimalno respektiramo, ali nemamo puno izbora i od prve minute moramo ići na pobjedu. Ne kažem da bi remi bio smak svijeta, ali ne bi bili zadovoljni osvajanjem samo jednog boda. Time bi maksimalno zakomplicirali sebi situaciju, a to naravno ne želimo. Igramo na svom travnjaku i želimo pobijediti.