Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Stanari ulice u Diklu digli ogradu i zatvorili put do mora!

03.07.2016. 22:00
Stanari  ulice u Diklu digli ogradu i  zatvorili put do mora!


Stanovnicima Ulice Put Njivica 77-95 u Diklu prekipjelo je  što godinama putem koji od njihovih obiteljskih kuća vodi do mora prolaze svi koji idu na plažu, bilo pješice ili vozilima, pa su se dosjetili put  zatvoriti ogradom. I to ne bilo kakvom, već metalnom ogradom sa  šifrom, video nadzorom, pločicom s oznakom oštar pas, ali i upozorenjem o zabranjenom pristupu psima, vozila osim stanara, te – o zabrani buke.
 Prekipjelo je, čini se, i njihovim susjedima, ali i drugim kupačima koji  su put koristili te nas upozorili na ovaj pothvat nekolicine mještana Dikla.
Riječ je o putu kojim se koriste vlasnici devet obiteljskih kuća, a koji su  si na ovaj način željeli osigurati privatnost, jer, kako nam je kazao, Borislav Štefančić, jedan od stanara ulice, kad god bi netko išao na more ili se  vraćao, gledali bi u dvorište što radi.Narušena im privatnostPrivatnost je, tvrdi on, bila narušena i gostima, budući da su većina  stanara privatni iznajmljivači.
– Smetalo me što nemam svoju privatnost i mir. Ljudi bi ovuda prolazili autima, parkirali dolje na plaži i zbog toga smo najprije postavili  obična vrata, a ove godine i ova sa šifrom. Pitali su nas susjedi zbog čega  to radimo, ali smo svima dali ključeve kako bi i dalje tuda mogli prolaziti  kada idu na kupanje, a ne okolo, pojasnio je Štefančić.
O cijelom slučaju objašnjenje smo potražili i u Gradu Zadru odakle su nam odgovorili:
– Grad Zadar upoznat je sa slučajem zatvaranja puta na Put Njivica 77-95. Komunalni redari izašli su na teren i utvrdili da se radi o privatnom zemljištu po ZK vlasništvu. U ovom trenutku ne možemo reći je li zatvaranje puta legalno ili nije, ali ono  što je sigurno vlasnici nisu trebali zatvarati navedeni put (…)
opširnije u tiskanom izdanju od utorka, 5. srpnja