Foto: iStock
Zasladite se kod kuće uz vrlo malo truda
Sladoled i ljeto idu zajedno kao sol i papar ili pomfrit i kečap. Ova slastica se, nakon što temperatura poraste, smatra omiljenim obrokom ne samo djeci nego i odraslima.
Kako se ne biste živcirali što kuglica sada košta pravo bogatstvo, a još uvijek vam nedostaju dobra stara vremena bezbrižnog uživanja u ovoj ledenoj deliciji, evo recepta za sladoledni užitak koji možete napraviti sami.
Mnogi će navesti argument da domaća izrada sladoleda oduzima puno vremena. U principu to i je točno. Međutim, za ovaj sladoled treba samo pet minuta posla i samo dva sastojka.
Naime, ključ za dobivanje sjajne kremaste teksture je ni manje ni više u – bananama. U kombinaciji s kakaovim prahom, rezultira zdravim čokoladnim sladoledom koji lako može držati korak s onim iz slastičarnice.
Sastojci (za 2 porcije):
- 3 velike banane (smrznute)
- 3 žlice kakaa u prahu
- Malo vode
Priprema:
Prvo stavite smrznute banane u blender, zatim dodajte kakao prah i malo vode. Ovdje nemojte koristiti previše vode jer će inače postati previše nalik na smoothie, bolje dodajte malo po malo.
Sve izmiksajte u glatku masu i uživajte u kremastom sladoledu od čokolade!
Uz ove savjete rezultat će biti još bolji! Zamrznite bananu samo kada je prezrela. To znači da je kora već jasno smeđa izvana.
Kada se čuva na sobnoj temperaturi, biljni hormon etilen osigurava da plod, koji je u početku svijetložut ili čak zelen, nastavi sazrijevati i razvija svoju posebno slatku aromu.
Općenito pravilo je: što je više smeđih mrlja na koži, to je banana slađa. Narežite bananu na male komadiće prije zamrzavanja.
To ju čini idealnim za porcioniranje i olakšava kasnije miksanje. Koristite nezaslađeni kakao. Čisti kakao prah dolazi bez dodanog šećera i ima intenzivan okus čokolade.
I ne brinite, zahvaljujući slatkoći (zrelih) banana rezultat nije gorak. Čokoladni sladoled dobiva poseban štih kada mu se doda prstohvat cimeta. Mala, ali suptilna razlika koja okus čokolade čini još posebnijim.
najnovije
najčitanije
Scena
advent u privlaci
PRIPREMITE SE ZA PARTY Magazin za vikend stiže u Privlaku
Plodovi zemlje i mora
VINO TJEDNA
ENGLESKI PJENUŠAC? Od dobre šale do ozbiljne vinske priče
Zadar
grad zadar
Sutra kreće isplata božićnica i naknada za zadarske umirovljenike
Plodovi zemlje i mora
HRVATSKI MLJEKARI
DOMAĆE MLJEKARSTVO NA UDARU Visoka produktivnost, ali niska otkupna cijena
Zadar & Županija
ADVENT U TZO JASENICE
Ovu subotu u Maslenici koncert Učiteljica i “Večer domaćih uštipaka”
Zadar
Sreća u nesreći
Premijera filma 260 dana u Višnjiku nakratko prekinuta jer je gledateljici pozlilo, spasio ju poznati zadarski liječnik
Plodovi zemlje i mora
U straigradu
NAJULOV 2025. Antonio Koić ulovio je ribu života
Zadar & Županija
Ostao bez nasada
Bivši sudionik šou-emisije »Ljubav je na selu« u šoku! Posjekli mu 25 maslina
Zadar & Županija
Lijekovi za otoke
Napravili smo đir s brodskom ljekarnom: “Ma ovo je pun pogodak, donijela nam je život!”
Zadar & Županija
OD 15. prosinca