Foto: iStock
Likopen se kuhanjem ne gubi, već postaje dostupniji
Rajčica je kraljica toplih mjeseci, a ne samo da je dobra za vas, već se odlično slaže sa svime u kuhinji i u njoj možete uživati na tisuće načina.
Domaći umak od rajčica vrlo se jednostavno priprema, a okus će vas oduševiti.
Sastojci
- 10 kg rajčice
- morska sol po ukusu
- šećer u granulama po ukusu
Priprema
Večer prije dobro operite rajčice i stavite ih na stolnjak da se osuše. Ujutro ih narežite na komade odbacujući tvrde ili nagnječene dijelove i stavite u veliki lonac.
Kuhajte na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje drvenom kuhačom dok sve ne omekšaju.
U ovom trenutku ih dobro ocijedite u cjedilu, a zatim ih stavite u mlin za povrće da uklonite kožicu i sjemenke.
Dobiveno vratite u isti lonac i još malo prokuhajte uz dodatak malo soli i malo šećera.
Prebacite u sterilizirane staklenke i spremite ih na hladno mjesto dok ne dođe vrijeme za upotrebu.
najnovije
najčitanije
Zadar
PODIZANJE KVALITETE
Športski centar Višnjik nabavlja važnu opremu! ‘Novi sustav omogućit će…’
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Hrvatska
predsjednik mosta
Grmoja: Volio bih da je Turudić omogućio cijeloj javnosti uvid u dokument o Matić
Hrvatska
REAKCIJA
Sindikat policije: Napad na policajca tretirati kao napad na pravni poredak
Svijet
izvješće
Milijarderi ove godine naslijedili rekordno bogatstvo
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!