Foto: Pixabay
Među najčešćim receptima sa sjemenkama sezama je onaj za tahini, umak na bazi prženih sjemenki sezama i, u nekim slučajevima, razrijeđen sa sezamovim uljem. Obično se koristi za izradu humusa od slanutka, ali ne samo, može se koristiti i kao izvor dobrih masnoća, npr. mazanjem na tostirani kruh za doručak ili međuobrok.
Tahini umak je vrlo čest u istočnjačkoj kuhinji, posebno ukusan i vrlo jednostavan za pripremu kod kuće.
Sastojci:
- 100 g bijelog sezama
- 2 žlice sezamovog ulja
- 1 prstohvat soli
Priprema: Tostirajte sjemenke sezama u tavi koja se ne lijepi nekoliko minuta.
Pržene sjemenke sezama prebacite u mikser, dodajte sol i sezamovo ulje i miješajte dok ne dobijete kremastu i homogenu pastu.
Ako je potrebno, dodajte još sezamovog ulja ili vode kako biste poboljšali njegovu konzistenciju.
najnovije
najčitanije
Crna Kronika
nepoštivanje propisa
Zadarska policija ponovno nadzirala bicikliste, dobar dio dobio kazne
Style
korisni savjeti
Neke stvari ipak nije najbolje sušiti na sušilu, donosimo popis
Nogomet
LIGA NACIJA
Dalić: Francuska je jaka, ali želimo u polufinale
Zadar
SVEČANOST
[FOTO] Dodijeljene nagrade zasluženim dobitnicima javnih priznanja Grada Zadra
Svijet
NEVRIJEME
Eiffelov toranj zatvoren dok obilan snijeg remeti promet u Njemačkoj i Francuskoj
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Zadar & Županija
PREDAVANJE
Kvaliteta života u Zadru jako pala! Evo koji je najbolji, a koji najgori gradski kvart…
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!