U našoj ponudi možete naći i steak od tune, lososa, orade, kovača… kao i drugih plodova mora, ponosan je Ricov
Ojačani uručenim im prošlogodišnjim priznanjem za najbolju izvornu gastroponudu oplemenjenu kreativnošću, osvojenu u akciji Zadarskog lista i TZ Zadarske županije – “Biramo restoran i konobu s najboljom izvornom gastroponudom”, za restoran San Antonio, vlasnik istog Ante Ricov i kuhar mu Artur Vaško, prije tjedan dana su otvorili prvi zadarski “steak house”. U zadarskom parku Vruljica, nasuprot San Antonia, krenuli su zajedno u još jednu kulinarsku priču, otvorivši Casu Ricov, prvi zadarski ugostiteljski objekt s odrescima kao temeljem jelovnika.
– Vidjeli smo da to nedostaje u zadarskoj gastroponudi te smo se odlučili svojim sugrađanima i turistima ponuditi nešto novo – restoran gdje će prije svega imati priliku uživati u dobrom steaku. Dakako, s obzirom na blizinu mora, nismo se ograničili samo na mesne steakove, već smo jelovnik Case Ricov osmislili tako da ne nedostaje ni ribljih odrezaka. U našoj ponudi možete naći i steak od tune, lososa, orade, kovača… kao i drugih plodova mora, ponosan je Ricov. Vaško dodaje da ga je, kao i u izradi jelovnika San Antonia, vodila misao da proširi gastrohorizonte svojih gostiju, iznenadi ih nekim novim i kreativnim jelima.
A upravo to – nova i kreativna jela bila su na meniju koji je Vaško osmislio za novinare Zadarskog lista. Krenuli smo s roladicama od zubaca s pireom od mrkve, nastavili s roladicama od lososa i škampa pa se onda slastili lososom u umaku od kozica i naranče s curry rižom, a završili s medaljonima u mantilu od slanine s kapicom od mozzarelle i popržene rikole. Da su sva jela bila maestralno pripremljena, suvišno je i naglašavati s obzirom na Vaškovu reputaciju, no treba spomenuti da je užitku objedovanja svakako pridonijela i osvježavajuća atmosfera zadarske zelene oaze mira – parka Vruljice. Vaško dodaje da svaki dan imaju u ponudi dnevni meni, tri slijeda za svega 70 kuna te da sva jela rade isključivo od svježih namirnica. Vjeruje da će gosti prepoznati Casu Ricov kao što su prepoznali i San Antonio te mu svojim preporukama i dolascima omogućili istaknuto mjesto na gradskoj gastrokarti te shodno tome i vrijedno priznanje Zadarskog lista i TZ Zadarske županije.
Roladice od lososa i škampa
400 g lososa, 4 škampa, 1 tikvica, 1 mrkva, začinsko bilje, maslinovo ulje, limeta, sol, papar
Isjeći 4 tanka odreska lososa. Škampe očistiti, položiti po jedan škamp na svaki odrezak lososa. Začinsko bilje usitniti s maslinovim uljem, dodati nekoliko kapi limete, posoliti i popapriti. Napravljenim pestom premazati odreske. Mrkvu i tikvicu isjeći na tanke rezance te rasporediti po lososu. Losos poškropiti maslinovim uljem, zarolati i umotati u friš foliju te zatim u alufoliju, položiti u hladnu vodu i kuhati na laganoj vatri 15 minuta. Izvaditi iz omota i poslužiti tople ili hladne.
najnovije
najčitanije
Zadar
Deset godina od početka projekta odvojenog sakupljanja biorazgradivog otpada
Pravilnim gospodarenjem biorazgradivog otpada ublažavaju se brojni negativni utjecaji na okoliš
Županija
FJAKA FILM FESTIVAL
Sedmi po redu FJAKA film festival priprema niz projekcija, predavanja i dobre glazbe
Županija
GASTRO NATJECANJE
OTOK PUN OKUSA Na Ugljanu gastro natjecanjem nastavljeni 26. Dani masline
Nogomet
WALKER I GVARDIOL
INTERNET BRUJI Kyle Walker se ‘osvetio’ Gvardiolu za nedavni potez, pogledajte reakciju Vatrenog
Zadarski prsten
ČAR VELEBITSKOG PODZEMLJA
Cerovačke špilje nadmašuju sve speleološke objekte u Hrvatskoj
Crna Kronika
MAKARSKA
Preminula starija žena, policije privela 40-godišnaka koji ju je gurnuo
Crna Kronika
Osuđen je
Pijan vrijeđao suprugu, a kasnije tvrdio: “Rekla mi je da imam malo spolovilo i da sam – kit!”
Zadar
KUPNJA NEDJELJOM
Evo u kojim trgovinama u Zadru danas možete obaviti kupnju
Crna Kronika
1,59 promila
U Zadru vidno pijan vikao na ulici, policija ga uhitila
Moda
analiza subotnjeg đira