Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadar i Padova imaju puno zajedničkog

Autor: Ante Rogić

26.04.2013. 22:00
Zadar i Padova imaju puno zajedničkog

Foto: Arif SITNICA



U sklopu međugradske suradnje Zadra i Padove u prijateljskom posjetu Gradu Zadru i HPGD »Zoranić« boravi mješoviti pjevački zbor »Emozioni in canto«.
Početak je to obilježavanja 10. godišnjice potpisivanja sporazuma o prijateljstvu između ova dva grada. Goste iz Italije jučer je u Velikoj vijećnici Grada Zadra primio zamjenik gradonačelnika Dražen Grgurović.
– Padova i Zadar imaju puno toga zajedničkog, u intelektualnom i kulturnom smislu. Brojni Zadrani su studirali u Padovi. Oba grada imaju poznate muzeje, crkve, koji su mamac posjetiteljima iz cijeloga svijeta. Gostovanjem ovog zbora obilježavamo deset godina od potpisivanja sporazuma o prijateljstvu. Kroz ovih deset godina organizirana su brojna događanja. Očekujem da se dobra suradnja nastavi te želim da se dobro provedete u Zadru, poručio je talijanskim prijateljima dogradonačelnik Grgurović.
Članovi zbora su, uz razgledavanje kulturne baštine, druženja s kolegama zadarskoga zbora «Zoranić« te izlet na Kornate, izveli koncert na kojem se dirigent Giuseppe Marchioro sa svojim zborom «Emozioni in canto« na najbolji način predstavio zadarskoj publici u Gradskoj loži.