Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SDP gubi 6,1 milijun kuna, kazna prijeti i Milanoviću

Autor: Tihomir Ponoš

04.03.2013. 23:00
SDP gubi 6,1 milijun kuna, kazna prijeti i Milanoviću

Foto: PIXSELL



Osobi ovlaštenoj za zastupanje stranke, što je Zoran Milanović, prijeti kazna od 10.000 do 20.000 kuna. Bilo je i nekih šlampavosti, priznala je Milanka Opačić


Zbog prekasnog objavljivanja godišnjeg financijskog izvješća na vlastitim internetskim stranicama i dostave istoga Državnom uredu za reviziju SDP-u prijeti financijski gubitak od gotovo 6,1 milijuna kuna, a novčana kazna prijeti i predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću te osobi odgovornoj za financijsko poslovanje stranke. SDP je izvješće Državnom uredu za reviziju predao u ponedjeljak, a na internetskim stranicama objavio ga je u nedjelju, umjesto najkasnije u petak. Glasnogovornica DUR-a Biserka Čoh Mikulec najavila je da će, sukladno zakonu, o svemu biti obavješten DORH i saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav.
Čoh Mikulec je demantirala tvrdnju SDP-a da je stranka izvijestila Državni ured za reviziju o izvanrednim okolnostima, odnosno hitnoj hospitalizaciji odgovorne osobe SDP-a, zbog kojih je kasnila objava financijskog izvješća.
Zbog slučaja koji je politički uzdrmao vladajuću stranku i koji bi mogao itekako uzdrmati njene financije uoči europarlamentarnih i lokalnih izbora javnosti se obratila potpredsjednica stranke Milanka Opačić. U ime SDP-a ispričala se hrvatskim građanima zbog kašnjenja u predaj izvješća uz obrazloženje da to “nije bila namjera”. Najavila je da će stranka prihvatiti svaku odluku utemeljenu na Zakonu, a zbog tog kašnjenja. Opačić je neizravno potvrdila da stranka DUR ipak nije obavijestila o izvanrednim okolnostima zbog kojih je kasnilo izvješće.
SDP je u godišnjem financijskom izvješću iskazao višak prihoda od 5.325.354 kune što je namjeravao utrošiti na pokriće manjka prihoda iz prijašnjih godina. U prošlosti je SDP uredno i u rokovima objavljivao svoja godišnja financijska izvješća i izvješća o donacijama.