Foto: Ivan JAMIČIĆ
Renato Kraljev pripremao je brudet od hobotnice s orzom, Darko Miljanović brudet od hobotnice na crveno s bobom, a kuhari StolArta pripremali su hobotnicu na bosanski način
U sklopu manifestacije Zadar more večeras je pod vedrim nebom ispred Arsenala priređena prava gastroposlastica za sve ljubitelje morskih plodova, a osobito hobotnice.
Dva kuhara iz male škole brodogradnje StolArt, Emir i Davor, poznati zadarski chef Renato Kraljev te Arsenalov kuhar Darko Miljanović pokazali su svoje vještine u spremanju hobotnice i to u simpatičnom natjecanju “Tri hobotnice”. Da sve bude na razini pobrinuo se i strogi kritičar Masterchefa Radovan Marčić koji je stigao u Zadar kao poseban gost večeri.
– Ovo podneblje, baš Zadar sa svojim otocima i zaleđem, s puno verdure u kombinaciji s morem moglo bi hraniti cijelu Hrvatsku najfinijom hranom bez obzira na to je li ona iz mora ili iz zaleđa, kaže Marčić, a kako nema boljeg u poznavanju hrane vjerujemo mu na riječ.
Iako je tek ove godine službeni gost manifestacije Marčić je priznao kako je već i prije, prolazeći u ovo doba kroz Dalmaciju znao svratiti u Zadar kako bi pogledao barem koju izložbu.
– Godinama pratim ovu manifestaciju i uvijek mi se činilo pametno i zgodno na kraju sezone, pred zimu, podsjetiti se mora, kaže Marčić. Priznao je da hobotnica, koja se pripremala dok smo razgovarali s njim, odlično miriše, ali nije htio davati konačan sud prije negoli proba jelo.
Kuhari su se pobrinuli da posjetitelji koji su kasnije hobotnicu degustirali uživaju u pravoj raznolikosti okusa. Renato Kraljev pripremao je brudet od hobotnice s orzom, Darko Miljanović brudet od hobotnice na crveno s bobom, a kuhari StolArta pripremali su hobotnicu na bosanski način. Davor i Emir nisu željeli otkriti svoj tajni recept ovog neobičnog specijaliteta osim da je glavni sastojak hobotnica, gulio se i krumpir, a ostatak tajnih sastojaka ostao je samo kuharima poznata tajna.
Da nitko ne ostane gladan i žedan dok se čekala degustacija pobrinuli su se Arsenalovi kuhari koji su spremili dovoljno rižota od plodova mora za sve posjetitelje, a koji se prodavao po simboličnoj cijeni. U ponudi su bila i vina zadarskog podneblja.
najnovije
najčitanije
Zadar
DHMZ
Danas promjenjivo oblačno, na Jadranu češća sunčana razdoblja
Style
Bridgerton Nails
Nosimo razigrane manikure inspirirane novom sezonom popularne serije
Style
Pozadina fenomena
Otkriveno zašto kada smo pod velikim stresom možemo doživjeti intenzivan osjećaj straha
Košarka
NBA liga
Knicksi i Pacersi slavili u šestim utakmicama i izborili polufinale doigravanja
Nogomet
Liga prvaka
Edin Terzić najavljuje pobjedu i u Parizu, Luis Enrique žali za propuštenim prilikama
Zadar
EMOTIVNA PJESMA
Petar Strmota napisao emotivnu pjesmu u čast Franka Lisice: ‘Plače nebo, muka grlo steže sve jače…’
Crna Kronika
smrtno stradao
TRAGEDIJA: U Rovanjskoj smrtno stradao ronilac
Plodovi zemlje i mora
Najulov 2024.
Josipov impresivni ulov: ‘Kaos je bio toliki da sam mislio da ću je izgubit koliko je podivljala’
Županija
SVEČANA SJEDNICA
Dodjelom godišnjih nagrada i priznanja obilježen Dan općine Bibinje
Zadar
OBAVIJEST