Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Sammir u Skoplju od prve minute?

Autor: Davor Petrović

09.10.2012. 22:00
Sammir u Skoplju od prve minute?


Ni drugog dana priprema za okršaj s Makedonijom u Skoplju hrvatska reprezentacija nije trenirala u punom sastavu. Kao što je najavio izbornik Igor Štimac, u utorak su se priključili Danijel Subašić i Manuel Pamić, dvojac koji je večer prije igrao prvenstvene utakmice za svoje klubove, ali nedostajao je Ivan Perišić. Naime, njegova supruga rodila je dječaka, malog Leonarda, pa mu je Štimac dao slobodan dan.
Tako su reprezentativci obavili službeno fotografiranje bez Perišića. Na treningu su, pak, potrošili dosta treninga na “ševu”, a potom je na red došao taktički dio. Udarnu momčad činili su Stipe Pletikosa na golu, Domagoj Vida, Vedran Ćorluka, Josip Šimunić i Ivan Strinić na obrambenim pozicijama, Darijo Srna, Ognjen Vukojević, Luka Modrić i Ivan Rakitić u veznom redu, te nešto istureniji Niko Kranjčar i Marijo Mandžukić. Nakon pola sata Štimac je napravio dvije izmjene, Rakitić je svoje mjesto prepustio Eduardu, a Kranjčar Sammiru, koji je jučer odradio drugi trening i na njega izbornik Štimac sasvim sigurno ozbiljno računa za predstojeću važnu utakmicu.
– Odradili smo kombinirani trening, a naglasak smo stavili na određene taktičke detalje. Zanimalo nas je kako će se igrači ponašati u okvirima onoga što smo zamislili za Skoplje. Naša kvaliteta je neosporna, zato se nadam da će sve to dobro funkcionirati – objasnio je izbornik Igor Štimac, koji je često zaustavljao igru kako bi reprezentativcima približio svoje taktičke zamisli za okršaj s Makedonijom.
Još u ponedjeljak izbornik je najavio da će srijeda biti udarni dan u pripremi strategije za tu iznimno važnu utakmicu protiv Makedonije. Današnji trening na rasporedu je u 10.30 sati u Nogometnom centru Zagrebello.
– Čim smo se okupili rekao sam da je zalog našeg optimizma dobra forma većine reprezentativaca. Mnogi naši igrači u svojim su klubovima nositelji igre, a za nas to znači jako puno. Do sada je sve na treninzima išlo onako kako smo zamislili i planirali i nema razloga da tako ne bude do kraja – zaključio je Štimac.


Problemi Belgijanaca – otpao Lukaku, upitan Kompany


BRUXELLES – Nogometna reprezentacija Belgije bit će oslabljena u susretu protiv Srbije u dvoboju A skupine kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. godine u kojoj igra i Hrvatska. Belgijanci dolaze u Beograd bez napadača Romela Lukakua, a pod velikim znakom pitanja je i kapetan Vincent Kompany. Lukaku, koji je član Chelsea na posudbi u West Bromwich Albionu, se ozlijedio u ligaškom ogledu protiv Queens Park Rangersa, zbog čega je belgijski izbornik Marc Wilmots pozvao napadača Genta Ilombea Mboya. Za razliku od njega Kompany trenira po posebnom programu zbog problema sa zadnjom ložom, koja ga je mučila i prošle sezone. Utakmica trećeg kola skupine A Srbija – Belgija igra se u petak od 20.30 na stadionu Crvene zvezde.