Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Liga za prvaka

Jusup zadovoljan energijom iz nastavka, Sesar smatra da je rezultat nametnut

Autor: Paulo Sarić

04.04.2023. 20:38
Jusup zadovoljan energijom iz nastavka, Sesar smatra da je rezultat nametnut


Pobjeda nad „vječnim rivalima“ Zadru je donijela dvostruku korist. Ne samo da je sustigao Cibonu i Splita na vrhu ljestvice, već je i dvoznamenkastim trijumfom sagradio solidnu zalihu pred zagrebačkom momčadi u međusobnim omjerima. Nakon skromnog izdanja u drugoj četvrtini, nastavak susreta je donio puno bolju igru Jusupovih trupa koje su pronašle željeni ritam u napadu i prvo stigle do preokreta, da bi u odlučujućoj dionici i sagradile ugodnu prednost, nakon čega su mirno privele susret kraju.


– U prvom poluvremenu nismo bili pravi, kao da smo bili u drugoj brzini te sam morao učiniti sve što je u mojoj moći da probudim igrače kako bismo mogli početi razgovarati o košarci. Srećom, vratili smo se krajem druge dionice i nismo im dozvolili da ostanu na sedam-osam razlike. U svlačionici smo porazgovarali te sam iskazao nezadovoljstvo angažmanom i prikazanom energijom, jer moramo bolje. Kada smo to napravili, dobili smo i šut. Drugo poluvrijeme smo odigrali na pravi način, nadahnuto, a kada smo pogodili šutove, utakmica je bila riješena – kazao je nakon jučerašnje pobjede trener Zadra Danijel Jusup.


Za razliku od stratega domaće momčadi, trener Cibone nije bio previše rječit. Nervozan i od prve minute u većoj komunikaciji sa sucima nego sa svojim igračima, Sesar je i uzroke visokog poraza pronašao u sudačkoj trojci.




– Moram pogledati snimku da bih mogao komentirati utakmicu. Imam dojam da nismo puno utjecali na našu igru. Nisam stekao dojam ni da sam previše razgovarao sa sucima, no i to ću vidjeti na snimci – izjavio je kandidat za izbornika hrvatske reprezentacije.


Je li možda cilj toga bio skinuti pritisak rezultata s leđa igrača?


– Pritisak rezultata? Nama je rezultat bio nametnut čim smo došli ovdje – odvratio je Sesar.