Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Baždarić: Na raspolaganju smo svim nadležnim službama

Autor: Šime Ćurko

09.06.2010. 22:00
Baždarić: Na raspolaganju smo svim nadležnim službama

Foto: Vedran SITNICA



Kao klub odbacujemo bilo kakvu umiješanost u pojave koje nemaju veze s nogometom – kaže Mladen Baždarić, tajnik Zadra
U Nogometnom klubu Zadar tvrde da sve što znaju o akciji Offside su informacije koje su se pojavile u medijima. Prema pisanju Jutarnjeg lista sporne su dvije utakmice na kojima je Zadar igrao i to dvoboj 22. kola (Croatia Sesvete – Zadar 1:2) te 25. kola (Slaven Belupo – Zadar 2:1). Osim za Jakova Suraća na Stanovima nisu čuli da je bilo koji njihov igrač ili dužnosnik priveden ili da je pod “posebnom prismotrom”.
– Nitko od službenih osoba ništa nije tražio od našeg kluba vezano za posljednje akcije oko navodnih slučajeva namještenih utakmica. Službeno nam nije ništa kazano ni o statusu Jakova Suraća. Igrači su do utorka na odmoru i ni sa kim se od njih nisam čuo – kaže Mladen Baždarić, tajnik Zadra, dodajući da na Stanovima nemaju poseban komentar na akciju koja je uzdrmala temelje domaćeg klupskog nogometa.
– U klubu stalno imamo upite novinara koji traže naš komentar. Nama je razumljiv interes javnosti i svima njima smo dostupni kad nas traže. Međutim, ništa posebno ne možemo izjaviti, osim da kao klub odbacujemo bilo kakvu umiješanost u pojave koje nemaju veze s nogometom.
Jakov Surać, kapetan prve momčadi, je u najužem krugu onih za koje se sumnja da su sudjelovali u nečasnim radnjama.
– Svaki pojedinac u našem klubu odgovara za svoje postupke. Međutim, uvjerenja smo da svi naši igrači, pa tako i Surać, nisu uključeni u ono o čemu se ovih dana govori. Mi smo na raspolaganju svim institucijama koje od nas kao kluba budu trebale bilo kakve podatke.
Svaka nova afera vezana za namještanja i klađenja “očeše” Zadrane.
– Nažalost, za nas ovo nije ništa novo. No, pokazalo se i do sada da Zadar kao klub nikada nije sudjelovao u bilo čemu od onoga što nam se u javnosti znalo stavljati na teret – zaključio je Baždarić.
Najviše prašine prije posljednje afere, kad je riječ o utakmicama Zadra, podigli su dvoboji s Marsonijom (8. studenoga 2003.) kada je Zadar na Stanovima pobijedio Brođane 3:2 te pobjeda (1:0) protiv Šibenika u utakmici odigranoj 16. studenoga 2008. Nakon navodnih izjava Patricea Kwedija o tome da je Šibenik “morao izgubiti u Zadru” pokrenuta je i istraga koja je nakon određenog vremena i završena s objašnjenjem da ničeg spornog u dvoboju Šibenika i Zadra nije bilo. Posljednjih godina sa Stanova stalno šalju molbe da se utakmice Zadra maknu iz ponude na kladionicama, ali tom se zahtjevu nije udovoljilo…


 ZEBIĆ BEZ KOMENTARA


Dalibor Zebić, trener prve momčadi, jučer je navratio u prostorije kluba. Pripreme za novu sezonu, koja kreće 24. srpnja (Zadar u prvom kolu gostuje kod Varteksa), počinju u utorak 15. lipnja u 10 sati.
– Stjepan Skočibušić je potvrdio ostanak, a očekujemo da će na prvom treningu od novih igrača biti Marin Con te Marko Gospić i Niko Peraić koji su prošle sezone igrali za Raštane. Zna se od prije da su otišli Bruno Šiklić, Tomislav Čuljak i Davor Piškor te Marko Anić. Šime Maruna će na posudbu u Raštane, a Ante Mitrović traži novi klub.
Na pitanje kako će momčad reagirati nakon privođenja Suraća Zebić je odgovorio:
– Ne znam. Vidjet ćemo što će donijeti sljedeći dani. Teško mi je bilo što komentirati.